Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Jogász szeretnék lenni. Mi...

Jogász szeretnék lenni. Mi kell ehhez?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, és már eldöntöttem, hogy jogász leszek. Mik kellenek ehhez? Mennyit kell rá tanulni? Milyen végzettségek kellenek? Hol találhatok a tantárgyakhoz érettségi tételeket? köszi
2009. ápr. 22. 17:47
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
3%

Nekem nagyon hasznos tanácsot adott a nagynéném: olyan munkát keress amihez illik a személyiséged, mert nem mindenki tudja az adott munkát elvégezni, tönkremegy tőle idegileg, bár keresni kereshet vele tönkreteheti az életét!

Például az ő fia nagyon okos srác volt, messze kiemelkedett a többiek közül, ezért úgy döntött orvosira adja. A pontja magasan meglett volna, be is került volna, de a fiú nem bírta volna elviselni ha valaki a kezei közt meghal, még nem is az ő hibájából. Később mint kiderült, a saját vérvételét sem bírta. Agya lett volna hozzá, de ő nem volt olyan fajta.

A jogászhoz hozzászólva: igen, feljebb írták nem olyan mint az amerikai filmekben. Egy gyilkost, ha tudod is hogy milyen bűnös, ugyanúgy kell védened mint az ártatlant. Ez a munkád. Nem válogathatsz. Ha úgy érzed, ezt bírnád, és megy a törvények magolása akkor hajrá.

2009. szept. 10. 14:00
 22/23 anonim válasza:
100%
Ha valóban ezt akarod, akkor hajrá! Én egész életemben erre készültem. Nem tanultam latint, nem voltam kitűnő, most mégis jogász leszek. A túlképzésről meg csak annyit, hogy valóban rengeteg jogász van, de jó jogászból nagyon kevés. Ha jó jogász leszel, nem lesz gondod az elhelyezkedéssel. Én negyed éves vagyok, de már most van állásom diploma után. Szóval ha elszánt vagy, és mindent megteszel a siker érekében, akkor nem lesz gond. Én drukkolok neked!
2010. máj. 28. 12:20
 23/23 anonim válasza:
100%
Szia ! Közben érdekelne hogy folyamatban van a Jogász végzetség ? Sikerült elindulni azon az úton amit elterveztél ?
2016. aug. 26. 18:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!