Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Jogász szeretnék lenni. Mi...

Jogász szeretnék lenni. Mi kell ehhez?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, és már eldöntöttem, hogy jogász leszek. Mik kellenek ehhez? Mennyit kell rá tanulni? Milyen végzettségek kellenek? Hol találhatok a tantárgyakhoz érettségi tételeket? köszi
2009. ápr. 22. 17:47
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Köszi a további válaszokat is!

Szóval egy jogász nem is keres jól az első pár évben?

Utána mennyit keres? Kb. ftban?

2009. ápr. 23. 15:58
 12/23 anonim ***** válasza:
95%
Valaki azt mondta nem kell erkölcsi bizonyítvány, én mikor jelentkeztem jogi karra nekem kellett, lehet akkor iskola válogatja. Nekem nem sikerült bejutnom, szerencsére és bölcsész lettem és itt találtam meg a nekem való hivatást. De a kérdésedre visszatérve, egy kezdő jogász nagyon keveset keres, az idősebbek amolyan lótifutinak tartják, csináld ezt, csináld azt, hozz kávét fénymásolj stb. Úgy van ez mint az én szakmámban, ki kell érdemelned az elismerést, hogy egyenjogú partnerek lehessetek, mert addig csak gyakornoki munkába leszek, és a gyakornokok nem sokat keresnek. De ez attól is függ milyen szakterületet választasz majd.
2009. ápr. 24. 07:53
 13/23 anonim ***** válasza:
57%

Hát hallod, mire te a jog területén elismert leszel, netán még pénzt iskeresel, addigra kb megőszülsz ...

Olyan mértékű a jogász-túlképzés, hogy valami horror, szóval baromi jó kapcsolatok nélkül éhen halsz egy jogi diplomával. Valami értelmesebb terület nem érdekel?

2009. ápr. 24. 07:57
 14/23 anonim ***** válasza:
6%
Ha nincsenek jó kapcsolataid a büdös életbe nem fogsz jól keresni..Ne is álmodozz ezen. Nem is értem, hogy élhet az emberekben még mindigaz a tévhit, hogy egy jogász jól keres. Ja, hogy lát néhány sztárügyvédet a tévébe? És nem tűnt fel h azok mind mind 50-n felüliek? Üsd be a gugliba, hogy jogász órabér , és kidobja neked h kb mennyit keresnek, de ne örülj korán, ezek a már befutott ügyvédek, ismételm 40-50-en túl. Ha nincsenek kapcsolataid tényleg találhatnál valami mást , nem igaz, hogy csak ez érdekel..
2009. ápr. 24. 08:49
 15/23 anonim válasza:
100%

Szia!

Az első és legfontosabb, hogy előtte legyél tisztában azzal, mit is csinál egy jogász tulajdonképpen. Nagyon sokan választják úgy ezt a pályát, hogy erről fogalmunk sincs csak "menőnek" tartják, na belőlük lesznek a törtető, gerinctelen, az ügyfelet kihasználó ügyvédek.

Sokan írták, hogy a lényeg, hogy tudj magolni és ez a legfontosabb. Na aki ezt mondja, vagy nem járt jogi egyetemre, vagy nem igazán értette meg a jog lényegét. Az igaz, hogy tényleg sokat kell tanulni, de nem magolni. Értened is kell azt amit tanulsz, nem elég csak mint egy verset benyalni, ha nem érted akkor inkább hagyd a fenébe az egészet, mert ismét csak a fent említett ügyvédek egyike válhat belőled, vagy max. ülhetsz a közigazgatásban. És aki azt írta, hogy a joghoz nem kell logika az nagyon baromságot mondott neked. A jog egyfajta matematika, át kell látnod egyben és fontos, hogy az egyes részek között a kapcsolatot is megtaláld, úgyhogy a jó jogásznak igenis sok logikára van szüksége.

Az sajnos igaz, hgy nem ártanak a kapcsolatok, de anélkül is lehet boldogulni és megatlálni a saját utadat, hogy seggeket nyalnál, vagy megkérnél valakit hogy hívjon fel valakit...

Ja és a jogász nem egyenlő az ügyvéddel. Remélem tudtam segíteni.

2009. ápr. 24. 11:34
 16/23 anonim válasza:
100%

Jól gondold meg, én most jogra járok, állítólag ez az Egyetem a legElitebb:)) úgyis tudjátok melyikre gondolok...

Szóval aki azt mondta, hogy köszönő viszonyban sincs az azt megelőző 12évvel, teljesen igaza volt. Én végig kitűnő voltam, két felsőfokú, 142/144pont, és egész kicsi korom óta jogász akartam lenni. Tehát volt ambícióm. Viszont nem vagyok egyedül azzal, hogy megéri-e ez az 5-6év szenvedés. Tényleg nagyon kemény, én sem gondoltam volna, hogy ennyire. Tény, hogy magolással sok mindent meg lehet oldani, elsőben még talán. Én mondjuk sosem voltam magolós, szenvedek is... Ehhez még hozzájön, hogy a szerencse elég nagy tényező a vizsgaidőszak sikerességét illetően. Nem mondom, hogy azon múlik, de ha kifejezetten peches az ember akkor piszkosul nehéz dolga lesz. Szóval jól gondold át, én most így két év távlatából azt mondom, hogy ha most válaszanék ennyi ismerettel egyetemetet kizárt hogy jogra jelentkeznék:)

De ez ne vegye ela kedvedet :)

Sok sikert hozzá!

2009. ápr. 30. 13:24
 17/23 anonim válasza:
27%

Én már tényleg nem értem ezt az egész Magyarországot!!!

Rengetegnek van jogi diplomája, ezek szerint vagy nem olyan nehéz, vagy pedig mindenki Einstein...

Valaki érti ezt??? Én jogásznak akartam menni, mert egytől egyik rokonaim, akik jogászok, lapátolják otthon a pénzt.... És ha meg a mai fiatal menne, akkor éhen halhat??? Okés, ha a jog ennyire gáz, akkor mit ajánlotok??? mi az amit nem vertek szét a pártok, és amiben egyáltalán van még ráció???? SEMMI???

Közgáz, turizmus, pénzügy mind-mind telitve van.... Mit lehet kezdeni?? Én speciel okosnak tartom magam, okosnak, talpra esettnek, vezetői ambícióval, magas IQ-val, de a felsőoktatás semmit sem ér... Igy mit csináljon az ember??? Senyvedjen bolti eladóként, vagy szalagmunkásként a jó eszével egy életen át???? Elkeseredett vagyok...:(((

2009. júl. 14. 14:35
 18/23 anonim ***** válasza:
68%

Ugy etudod h örülsz ha nem neked kell fizetned amiért egyáltalán pl gyakornoknak oda vesz vmelyik jobb ügyvédi iroda? Szóval mire te egyáltalán keresel, addigra talán nyugdíjkas is leszel, és ne tudd meg miylen pénzedbe lesz, nem beszélve a hatalmas túlképzésről, szal manapság egyre több a jogi végzettségű munkanélküli is sajnos.

Sztem találsz te jobb területet, és tudod mindez nem elég amiket leyírtak, ha nincsenek qqurva jó kapcsoalatid, és em vagy kicsit sunyi jellemű, akkor elbuksz azonnal.

2009. júl. 14. 15:20
 19/23 anonim válasza:

De jogi végzettséggel nem csak ügyvédnek lehet menni, erre mi a vélaszotok???

Mert én speciel jogira akarok menni, de semmi kedvem ügyvéd lenni... Ilyenkor is lebeszélitek az embert?

2009. júl. 15. 11:53
 20/23 anonim válasza:
Az utolsónak. Ha jogra akarsz menni járj egy kicsit utána, hogy mit is csinál a jogász. Ott nem ügyvédi végzettséget szerzel hanem jogász leszel. Az egyetem után három évig főállású jogászként kell dolgoznod és utána mehetsz szakvizsgázni. De persze nem csak ügyvéd lehetsz, lehetsz bíró, ügyész, jogtanácsos, közjegyző, dolgozhatsz közigazgatásban jogászként...
2009. júl. 17. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!