Beszédje, vagy beszéde?
Figyelt kérdés
Ma a stólbucis per kapcsán egy galériában láttam ezt: "Felfüggesztett börtönbüntetést kért védencére Ruttner György perbeszédje végén". Beszéde, vagyis valamilyen "előadása", beszédje, vagyis a mód, ahogyan beszél. Vagy rosszul gondolom?2011. szept. 6. 18:46
1/6 A kérdező kommentje:
Ajjaj, ezt rossz helyre szúrtam be.
2011. szept. 6. 18:57
3/6 anonim válasza:
ha a google-be elkezded gépelni, akkor kiadja hogy meikre keresnek rá többen, és kb a lessz a helyes :) de várj, megnézem én is .....,, beszéde, megvan, a helyes megoldás a: Beszéde. :)
4/6 anonim válasza:
amugy ez csak megjegyzés, romániában élek, nemrég volt itt buci drog prevenciós előadáson( még kérdeztem is tőlle :P ) volt vele az ügyvédje is, Ruttner György, és amugy elég jófej csávó ahogy igy ennyi idő alatt, (kb 2 óra) meglehet itélni valakit :)
6/6 anonim válasza:
A 'beszéde' az adott személy beszédstílusára vonatkozik, nem egy konkrét beszédre, hanem általánosságban.
A 'beszédje' az jelenti azt a konkrét szónoklatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!