Milyen eredmény a 110-es IQ egy 12 éves fiúnak?
11:20
Nos...
A MÉRT IQ érték a kor előrehaladtával csökken. Ennek megfelelően egy korrekciós tényezővel a teszt eredményét korrigálják, és az így kapott értéket veszik figyelembe.
Pontosan tehát úgy néz ki a dolog, hogy a (hitelesített) teszt által mért IQ értéket korrigálva kapod az egyén standardizált IQ értékét. A KORRIGÁLT érték tehát valóban kor független, mert MÁR KORRIGÁLTUK. A mért érték viszont továbbra is korfüggő...
Pedro
Mellesleg AZÉRT küldtem a linket, hogy OLVASD EL, és utána alkoss véleményt...
Pedro
1. Valószínűleg nem egy dologról beszélünk. Az is lehet, hogy én értettem félre, amit írtál, vagy rosszul fogalmaztam. Az akart lenni a lényeg, hogy a kérdező feleslegesen írta bele a kérdésbe a 12 évet, mert ha a neki szóló tesztet csinálta meg, akkor az értékeléshez elég annyi, hogy 110.
2. Miért ne lehetne véleménye bárkinek? Mindenki a legjobb tudása szerint válaszol, és ebbe sajnos belefér, hogy hülyeséget is írunk. Meg az is, hogy néha parasztok vagyunk. :))
Respect
1. Egyetértek.
2. Szintén. :-D
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!