Jó. de nem érnek sokat az IQ tesztek. a legtöbb csak lexikális tudást mér fel.
A másik meg az hogy sok teszt ugyanazokat kérdezi és 3. nekifutásra minden választ előre tudsz...
2011. aug. 29. 22:49
2/15 anonim válasza:
100as iq átlagos, afölött átlag feletti az alatt átlag alatti, ilyen egyszerű a helyzet. egy csomó kérdés van erről, elég unalmas már ez, ráadásul az iqnak nincs sokkal több értelme mint a pénisz méretének, néha jó érzés lemérni, de ha már megvan az átlagos, akkor onnantól csak a kreativitás, szerencse, és az elszántság számít.
2011. aug. 29. 22:59
3/15 anonim válasza:
A IQ nem függ a kortól. A 110-es IQ átlagos. Gondolom a tesztben le volt írva, hogy hány százalékba esel. Nekem 125 körül van. Egyik haverom most csinálta meg a Mensa-t, neki 138 lett. 100 az átlag, 60 alatt retardáltakról beszélünk, 140 felett zsenikről.
Utolsó bekezdésben írja, hogy a legújabb teszt-típusban, ahol normális eloszlással számol, a teljes népesség lefedhető, és minden ember a saját korcsoportjához viszonyított értéket kap, ami alapján összehasonlítható a különböző korú emberek eredménye.
2011. aug. 29. 23:22
6/15 Smartguy86 válasza:
Az IQ mindig kor-relatív. Vagyis ha nem tanulsz többet és nem fejlődik az agyad, elbutulsz, akkor egyre kevesebb lesz az IQ-d. Azt mondjuk nem tagadom, hogy lehet olyan eloszlásos téma, ahol összevethetőek az eredmények... de szerintem az IQ édeskevés ahhoz, hogy leírja egy ember szellemi érettségét.
2011. aug. 30. 00:47
7/15 anonim válasza:
A mensásnak semmi köze a valóságos értekhez.
Amúgy más téren sem tartják magukat a nemzetközileg elfogadott szabályokhoz.
2011. aug. 30. 07:35
8/15 anonim válasza:
Pedro, 22:59-nek igaza van. :(
A feladatokat és a ponthatárokat korosztályonként határozzák meg, vagyis a 110-es érték elvileg(!) bármely korosztálynál ugyanazt a szintet fogja jelenteni. Úgy értem, 110-es IQ egy 12 évesnél és egy 35 évesnél is normál értéket jelent, csak más maga a teszt.
2011. aug. 30. 11:20
9/15 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! 00:47 nagyon egyet értek veled, az IQ nem mondja meg valaki szellemileg mennyire érett, de azért leír valamit a tudásáról.
Mindenkinek köszi a válaszokat XD
2011. aug. 30. 11:22
10/15 anonim válasza:
IQ=~általános szellemi megoldó képesség hányadosa~
Nekem másik három, (de) hivatalos tesz ~130 IQ hozott ki. Hát ma 30+ évesen már bölcs is vagyok, előtte sokszor hiába értettem magam körül mindent, nem tudtam a kutúra és társadalom rejtet titkait amik mozgatják az egész világot. Nem a matek ötös vagy a emberek viselkedésének ki ismerése lényeg. A bölcsesség az ami érdekes és értékes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!