Ez igaz lenne? (Bővebben lent. )
Úgy hallottam, hogy amikor Horthy és Hitler leültek tárgyalni, akkor azt mondta Hitler Horthynak, hogy "úgy beszéljen velem mint a hatalmas német birodalom vezetőjével"..
Erre Horthy: "Maga meg úgy beszéljen velem, mint az 1000 éves magyar állam kormányzójával."
Ez igaz? Esetleg valaki bővebb információval tudna szolgálni e felől?
Előre is köszönöm!
Anekdota... A diplomáciai szabályoknak teljesen ellentmond (most is, meg akkor is), úgyhogy nagyon nem valószínű, hogy így történt volna. :-)
Pedro
Az SS-es szmájlid nagyon kemény ennél a kérdésnél :))
Szerintem sem valószínű egyáltalán, hogy ez megtörtént volna, amilyen jelleme Hitlernek volt, azonnal otthagyta volna Horthyt a fenébe és többet szóba se állt volna vele. Már ha nem löveti le. :)
Ez tipikusan az az eset, amikor nem azt kellene bizonyítani, hogy nem történt meg, hanem azt, hogy megtörtént.
Egyik félnek sem állt érdekében ilyen hisztit csinálni szerintem.
Horthynak a revíziós tervek miatt, Hitlernek pedig a szövetségesi szerep miatt sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!