Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ez igaz lenne? (Bővebben lent. )

Ez igaz lenne? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy amikor Horthy és Hitler leültek tárgyalni, akkor azt mondta Hitler Horthynak, hogy "úgy beszéljen velem mint a hatalmas német birodalom vezetőjével"..

Erre Horthy: "Maga meg úgy beszéljen velem, mint az 1000 éves magyar állam kormányzójával."

Ez igaz? Esetleg valaki bővebb információval tudna szolgálni e felől?

Előre is köszönöm!

2011. aug. 11. 19:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Anekdota... A diplomáciai szabályoknak teljesen ellentmond (most is, meg akkor is), úgyhogy nagyon nem valószínű, hogy így történt volna. :-)

Pedro

2011. aug. 11. 19:36
 2/4 A kérdező kommentje:
óóó. bocsánat, rossz kategóriába tettem, most veszem észre.. :SS
2011. aug. 11. 19:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az SS-es szmájlid nagyon kemény ennél a kérdésnél :))

Szerintem sem valószínű egyáltalán, hogy ez megtörtént volna, amilyen jelleme Hitlernek volt, azonnal otthagyta volna Horthyt a fenébe és többet szóba se állt volna vele. Már ha nem löveti le. :)

Ez tipikusan az az eset, amikor nem azt kellene bizonyítani, hogy nem történt meg, hanem azt, hogy megtörtént.

2011. aug. 11. 19:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyik félnek sem állt érdekében ilyen hisztit csinálni szerintem.

Horthynak a revíziós tervek miatt, Hitlernek pedig a szövetségesi szerep miatt sem.

2011. aug. 13. 21:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!