Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ki volt Arisztotlész (sic! )?

Ki volt Arisztotlész (sic! )?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 3. 12:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

sajnálatos hogy az tetszelgésnek minősül manapság ha valaki választékosan tudja kifejezni magát szóban vagy akár írásban.

/pl.latin kifejezés felhasználásával próbál információhoz jutni./

ettől nem ő lett kevesebb, hanem az aki ezt provokációnak tartja....a google-ben meg gondolom megézte a kérdező de nincs róla info...ha nem tudjátok a választ miért kötekedtek.én is bevallottam az előző válaszomban hogy nem tudom,de legalább nem cikiztem a kérdezőt...

megint a 4.válaszoló voltam:-/

2009. ápr. 3. 17:36
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Az eredeti görög írásban is valamikor megvan az "e", valamikor nincs. Persze két Arisztotelész nevű filozófusról is tudunk, de nem valószínű, hogy "Arisztotlész"-ként az ismert Platón-tanítvány kevésbé ismert, 2. szd.-ban élő (majdnem) nyelvrokonát ismerhetnénk.

Tehát az első válasz teljesen jó volt.

2009. ápr. 3. 17:42
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Hozzáteszem, a rádióban szerepelt úriember feltehetően az "e" nélküli változat híve, azt tartja helyesnek, és csupán erről van szó.
2009. ápr. 3. 17:43
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem e-nélküli híve, azt mondta az más ember. Ő tudja, valami történész volt, és szidta a korrektort, hogy amikor visszajavította az anyagban, újra korrigálta neki, majd megint (3-szor).
2009. ápr. 3. 17:48
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez esetben csak arra tudok gondolni, hogy mytilenei Arisztotlész volt, a 2. szd.-i filozófus. (jobb megoldásom nincs)
2009. ápr. 3. 18:10
 16/16 anonim ***** válasza:
65%
Esetleg Setőfi Pándort nem ismeri valaki? :) Volt a tévében is.
2009. aug. 16. 22:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!