Miért szidják annyian a mai világot? Csak én szeretek ebben a korban élni?
Azt vettem észre,hogy szinte divat szidni a mai kort! "Jajj ez a mai világ..."
Tudom,hogy sok javítanivaló lenne még,de szerintem még mindig jobb manapság,mint mondjuk 60 éve vagy korábban!És hogy miért gondolom így?Mert hatalmas szabadsága van az embernek (a korábbi korokhoz képest).Tudom,hogy a szabadságnak van hátulütője is,de aki intelligens,az tud élni vele,a szabadság által hihetetlenül magas szintre tudja hozni önmagát.
Pl:
-ma már kevésbé számít a társadalmi rang,mindenkinek adott a lehetőség egy jobb életre
-a szegényeknek is vannak jogaik
-nemtől,társadalmi rangtól függetlenül bárki járhat iskolába
-olvashatunk BÁRMIT és mindenhez könnyű hozzájutni
-kevésbé befolyásolják az életünket a társadalmi elvárások,a vallás,eldönthetem,hogy miben hiszek és ezt ki is mondhatom
-nem a szülők döntenek róla,hogy kivel éljük le az életünket
-olyan ruhát hordhatunk,amilyet akarunk és sokkal nagyobb a választék
-a nők is eldönthetik,hogy mit akarnak kezdeni az életükkel
-technikai vívmányok(az Internet által tanulhatunk és a kapcsolatainkat ápolhatjuk,a tömegközlekedés általánossá válása,stb...)
-jobb higiéniai viszonyok
-stb...
Ezek szerintem mind nagyon fontos dolgok és még csomó pozitívumot tudnék felsorolni...És én örülök,hogy ebbe a korba születtem,tudok élni a lehetőségeimmel!!
A szocializmussal semmi bajod?! Akkor kérdezz csak nagyszülőket az 1940-es, 50-as évektől! Amikor örültek, ha enni volt mit. A földműves családok, amit megtermeltek, akár növény, akár állat, azt megfogták, MINDET elvették, és kivitték a Szovjetúnióba, a magyar családok pedig nem tudtak mit adni a gyerekeiknek. Ha valaki élelmiszert rejtegetett, kivégezték, ennek ellenére sokat titokban tartottak disznót pl, mert különben éhen haltak volna! Ezzel párhuzamosan minden magántulajdont államosítottak, amiért korábban generációk dolgoztak, elvették. És még attól is lehetett rettegni, mikor kit visz el az ÁVH.
Nagymamám utcájából pl. 1946-ban az összes 10-30 év közötti fiút fogták, és elvitték munkatáborokba Szovjetúnióba. Azóta se jött vissza egy se, mind meghalt ott...
Az 1945-1956-ig tartó időszak a magyar történelem egyik legsötétebb időszaka, úgyhogy ne bírd csak annyira azt a szocializmust, és nehogy azt hidd, hogy olyan jó körülmények voltak akkor...
Nephelé: az általad annyira éltetett szocializmusban ezért a hozzászólásért már kötél jár.
Egyébként pedig a szocializmusban is ittak a fiatalok, akkor is voltak bulik, koncertek, stb, meg lehet kérdezni a szülőktől :)
Az emberek már csak olyan, hogy a jót természetesnek veszi, a rosszat pedig nem. Épp ezért a rossz változás feltűnő, a jó nem.
Az, hogy az interneten rengeteg fiatal tesz ki meztelen, bulizós képet és egész nap a gép előtt ülnek, az mindenkinek feltűnik és sokakat felháborít, sokkal inkább "nyomot hagy" az emberben, míg a jó dolgok kevésbé. Senkit nem fog sokkolni és nem fog benne megmaradni az, hogy pl. sokan fele ennyit tudnánk a szakmánkról, ha nem lenn internet (nem, könyvtárakban nem igazán vannak friss külföldi cikkek), senki nem fog ujjongani, hogy olyan helyeket, olyan programokat, sportokat fedezhet fel neten, amiről amúgy valószínűleg nem is hallana; senki nem fog örömtáncot járni azon, hogy az adat és információmegosztásnak köszönhetően naponta születnek új tudományos felfedezések, stb-stb.
És ez csak az internet, nyilván ugyanez elmondható még sok minden másról is, amiket írtál.
Minden változásnak vannak hátulütői és az emberek hajlamosak arra koncentrálni.
Isteneeeem -,-'
Nem rajongok a szocializmusért...-,-'
Viszont a mai korért sem...
A szocializmusban túl sok volt a korlát, viszont manapság meg túl kevés...-,-'
De ha szerintetek teljesen rendben van a mai világ, akkor gratulálok...-,-'
És igen, ittak akkor is a fiatalok...-,-'
De nem volt ennyi k*csög, gec* ember, mint manapság...
Nem volt ennyi gyilkosság, ekkora erkölcstelenség stb...
Viszont (!), igen...akkorigan nehéz volt magasra törni, meg ha nem értettél egyet a rendszerrel, elhurcoltak akár az éjszaka közepén és eltettek lábalól...
Nem kéne kiforgatni a szavaimat, nem azt mondtam, hogy "éljen a szocializmus", viszont a mostani kor is egy hulladék...-,-'
Annyira jó világban élünk..ahha, azért van annyi depressziós, meg öngyilkos...xD
"Nem kéne kiforgatni a szavaimat, nem azt mondtam, hogy "éljen a szocializmus", viszont a mostani kor is egy hulladék...-,-' "
Ne haragudj, de szerintem te kezdted azzal, hogy kiforgattad a kérdező szavait.
Ő arról beszélt, hogy nem rosszabb ma, mint régen... Külön le is írta, hogy nem tökéletes a mai sem és sok javítani való lenne.
Te viszont úgy értelmezted, hogy szerinte most hatalmas hawaii van meg minden a lehető legjobb... Holott erről senki nem beszélt csak arról, hogy általánosságban igenis több lehetősége van az embernek.
"ma már kevésbé számít a társadalmi rang,mindenkinek adott a lehetőség egy jobb életre "
"kevésbé befolyásolják az életünket a társadalmi elvárások"
"technikai vívmányok(az Internet által tanulhatunk és a kapcsolatainkat ápolhatjuk,a tömegközlekedés általánossá válása,stb...) "
"a nők is eldönthetik,hogy mit akarnak kezdeni az életükkel "
Én ezekre gondoltam, hogy KURV@RA NEM ÍGY VANNAK...
Pl szerintetek valóban nem számít manapság a rang? Ugyan már...ne nevettessetek...
Az internetet sem arra használja a nagy többség, amire kéne, hanem teljesen másra...az emberek többsége személyesen már alig találkozik a barátaival, ismerőseivel, mert neten ugyebár "kényelmesebb", másrészt ott az a rengeteg pedofil, beteg állat, kislányokat csalnak el, másrészt lakásokat mérnek fel, hogyan lehetne kirabolni, úgyhogy ezt is meg lehet cáfolni, hogy mennyire jó az internet...(Jó lenne, ha mindenki normális dolgokra használná...)
Jaaaj a nők eldönthetik, mit akarnak kezdeni az életükkel...
Manapság elvárás, hogy a nő vezesse a háztartást, nevelje a gyereket ja és dolgozzon mind emellett és még SZOLJÁLJA is ki a kedves kis párját/férjét! Félre értés ne essék, nem a munkával van bajom, mert nem, nekem is fontos az önmegvalósítás, csak az a baj, hogy észre sem veszik, hogy a nőknek mennyivel nehezebb, mint régebben, és nincsenek megbecsülve szerintem kellően..., arról nem is beszélve, hogy rengeteg munkát csak férfiak végezhetnek. Sokkal több lehetőség van a férfiaknak, másrészt rengetegszer előnyben részesítik a férfiakat, mint a nőket, ha egy nő elér valami sikert, egyből azzal jönnek, hogy biztos azért, mert lefeküdt xy-nal...-,-' hogyne...
Rengeteg mindent meg lehet cáfolni...
Jól hangzik az, amit a kérdező leírt, csak sajnos ez a való életben másképp valósul(t) meg...
Megint félreértelmeztél (vagy sarkítottál) pár dolgot:
1. A "ma már kevésbé számít a társadalmi rang,"
nem egyenlő azzal, hogy "nem számít a rang"
2. "(az Internet által tanulhatunk és a kapcsolatainkat ápolhatjuk"
nem egyenlő azzal, hogy "az internetet mindenki tanulásra és jó dolgokra használja"
3. "a nők is eldönthetik,hogy mit akarnak kezdeni az életükkel "
nem egyenlő azzal, hogy "minden nő megtalálja azt az ideális párt és/vagy munkát aki/ami mellett nem lesz (házi)rabszolga és azt tehet, amit szeretne"
Szóval szerintem amiket idéztél azok tökéletesen igazak (kivéve talán a nőkre vonatkozó dolog).
Igen, kevésbé számít a rang, miért szerinted nem???
Igen, kevésbé befolyásolják életünket a társadalmi elvárások.
Igen az internet rengeteg LEHETŐSÉGET nyújt, ami régen nem volt.
És igen, a nők sokkal szabadabban dönthetnek az életükről, mint régen, bár ez nem jelenti, hogy ezáltal könnyebb lett az életük.
A döntési lehetőséged és a szabadság általában NEM könnyíti meg az ember életét, de attól még meg lehet próbálni a javunkra fordítani.
Szóval megint csak azt tudom mondani, hogy nem azt állítjuk, hogy a mai világ JÓ és tökéletes és főként nem azt, hogy az emberek boldogok, hanem azt, hogy a mai világ sokkal több lehetőséget nyújt az átlag embernek és, hogy az emberek többsége (nem mind), akik szidják ezt a korszakot valószínűleg nem nagyon örülnének ha visszapottyannának régebbre.
11.00
Ott a pont!!Én is ezt akartam kifejezni!Kár,hogy sokan félreértettek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!