Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért szidják annyian a mai...

Miért szidják annyian a mai világot? Csak én szeretek ebben a korban élni?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre,hogy szinte divat szidni a mai kort! "Jajj ez a mai világ..."

Tudom,hogy sok javítanivaló lenne még,de szerintem még mindig jobb manapság,mint mondjuk 60 éve vagy korábban!És hogy miért gondolom így?Mert hatalmas szabadsága van az embernek (a korábbi korokhoz képest).Tudom,hogy a szabadságnak van hátulütője is,de aki intelligens,az tud élni vele,a szabadság által hihetetlenül magas szintre tudja hozni önmagát.

Pl:

-ma már kevésbé számít a társadalmi rang,mindenkinek adott a lehetőség egy jobb életre

-a szegényeknek is vannak jogaik

-nemtől,társadalmi rangtól függetlenül bárki járhat iskolába

-olvashatunk BÁRMIT és mindenhez könnyű hozzájutni

-kevésbé befolyásolják az életünket a társadalmi elvárások,a vallás,eldönthetem,hogy miben hiszek és ezt ki is mondhatom

-nem a szülők döntenek róla,hogy kivel éljük le az életünket

-olyan ruhát hordhatunk,amilyet akarunk és sokkal nagyobb a választék

-a nők is eldönthetik,hogy mit akarnak kezdeni az életükkel

-technikai vívmányok(az Internet által tanulhatunk és a kapcsolatainkat ápolhatjuk,a tömegközlekedés általánossá válása,stb...)

-jobb higiéniai viszonyok

-stb...

Ezek szerintem mind nagyon fontos dolgok és még csomó pozitívumot tudnék felsorolni...És én örülök,hogy ebbe a korba születtem,tudok élni a lehetőségeimmel!!

2011. júl. 14. 17:12
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
" a szegényeknek is vannak jogaik " ?! Persze van is és jár is csak az a baj, hogy nem jut belőle. Egyébként őrülök, hogy ilyen leegyszerűsítve fogod fel a mai világot, de az dobjon rám követ, aki tagadja, hogy az előző rendszerben is adva volt a szorgalmas embereknek a boldogulás.
2011. júl. 14. 18:03
 12/32 A kérdező kommentje:

És miért nem derül ki?Mire gondolsz konkrétan?

Egyébként értettem,hogy mire célzol még az előző hozzászólásodban.

2011. júl. 14. 18:05
 13/32 A kérdező kommentje:
Nem leegyszerűsítve fogom fel,hanem leegyszerűsítve írtam,mert nem volt kedvem részletezni!Azért nem ugyanaz a kettő.
2011. júl. 14. 18:07
 14/32 anonim válasza:
Nem ezek miatt szidják hidd el. Az a problémája sok embernek, hogy 2000 től a mai napig a megélhetési viszonyok sokkal-sokkal rosszabbak lettek. Nem a 100 évvel ezelőtti világot "sírják" vissza. Hanem a rendszerváltási utáni időszakot kb a 2000-es évig. A gazdasági helyzettel nincsenek sokan megelégedve nem a világgal.
2011. júl. 14. 18:27
 15/32 A kérdező kommentje:
Igen,ezt értem.De nem minden országban ilyen a helyzet.
2011. júl. 14. 18:34
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Sokan egyfajta túlromantizált világképet látnak a múltról. És majd néhány száz év múlva a mai korról is egy romantikus, idealizált világkép fog élni a köztudatban. Továbbá amikor valaki elképzeli az életet a középkorban, többnyire nemesként, lovagként képzeli azt el, az nem jut eszébe, hogy a társadalom 95%-a jobbágy volt. Majd évszázadok múlva, amikor elképzelik az emberek a 21. századot, akkor is olajmágnásként, bankárként képzelik majd el, már aki nem lesz képes reálisan gondolkodni. Nekem megmondták a nagyszüleim, amikor még éltek, hogy nagyon is örüljek, hogy akkor születtem amikor.

Egyébként nagyon szeretek ebben a korban élni, bár egy kicsit szerencsésebbnek tartom azokat, akik már 2000 után születtek.

2011. júl. 14. 18:38
 17/32 anonim ***** válasza:
40%

1. a társadalmi rang nagyon is számít

2. nem mindig az internet az egyszerűbb pl. egy könyv áttekinthetőbb, mint egy monitoron lévő szöveg

3. az internetes kapcsolattartás miatt laposodnak el az élő kapcsolatok

2011. júl. 14. 19:18
 18/32 anonim ***** válasza:
0%

Még hogy nem számít a rang...-,-'

Én kurv@ra nem szeretek ebben a korban élni, mert sorban csak azt látom, hogy olyanoknak hullik minden jó az ölében, aki önző, szemét, és vannak kapcsolatai, de rohadtul nem azért, mert sokat tesz érte...

Egyetemen tanulok, mellette dolgozok még szorgalmi időszakban is...és mégis mindig én szívok,engem húznak le anyagilag, vizsgákon is én szívok, én kapok egyest, miközben a másiknak ÉN diktálom le...ő meg kettest kap...-,-'

Anyámnak nincs munkahelye...44 éves, világ életében dolgozott, érettségije van, könyvelői végzettsége, nem talál munkát, s korábban is leginkább a kereskedelemben tudott elhelyezkedni...

Hamarosan kiközvetítik utcát seperni..., ha nem megy el, még a segélyt is megvonják...

Visszeres a lába, sérve is van...úgy hogy kurv@ra nem tud már akármilyen munkát bevállalni.

Mások meg ismerősökhöz bejeltetik magukat 1 hónapra és ezt is megússzák...

Sorozatosan azzal szembesülök, hogy csak az számít, hogy ki kit ismer, mennyi a pénze, milyen autója van, milyen összeköttetései vannak...-,-'

Nekem ne mondd, hogy milyen jó ez a világ...-,-'

Mert oké, az igaz, hogy nagyobb a szabadság, de tudod...ezzel egy időben eltűntek az erkölcsi normák.

Hajnalban állandóan azt hallgatom, hogy a részeg idióták, hogy törnek zúznak az ablakom alatt...régen nem volt erre idejük, meg lehetőségük...kurv@ra unatkoznak a mai fiatalok...

Ja, és én is fiatal vagyok (mielőtt még jönnél azzal, hogy nem...) 20 évesen mégis így látom, hogy siralmasak a mai fiatalok!

Egyre önzőbbek, jellemtelenebbek az emberek, hányingerem van a legtöbbtől-,-'

Örülök neki, hogy te ennyire imádod a mai világot, de szerintem túl szubjektíven ítéled meg...

2011. júl. 14. 19:48
 19/32 anonim ***** válasza:
100%
Kedves utolsó, inkább örülj neki, hogy "csak" a részeg idiótákat kell hallgatnod éjjel, és nem mondjuk a 16. századi Párizsban vagy a 19. századi Londonban élsz. Akkor bőven látnál/hallanál olyanokat, hogy azok után megköszönnéd, hogy a 21. században élhetsz, és csak néhány hangoskodót kell hallgatnod.
2011. júl. 14. 20:32
 20/32 anonim ***** válasza:

Aham, "csak" attól kell félnem, meg attól, hogy mikor rabolnak ki, mivel állandóan ezt hallani, múltkor is a villamoson egy nőt ki akartak rabolni, de szerencsére észrevette, nem engedtek le senkit a villiről, hívtak rendőröket is...

De ez még a jobbik eset, múltkor pl késsel raboltak ki több embert, akkor ellenkezni se lehet...

Egyébként meg nem a 16. századról volt szó, sem pedig Franciaországról ^^

A kérdező példaként kb60 ezelőtti MO-ra gondolt:) (olvass;) -,-'

Az meg egybeesik a szocializmussal :)

Én azzal hasonlítottam össze:)

Tény és való, hogy sok előnye van a mai világnak, de nagyon sok hátránya is...-,-'

2011. júl. 14. 21:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!