Népirtásokról mi a véleményetek?
Na most nyilván negatív, nem is ez a kérdés.
Felteszem a kérdésemet, de előre bocsájtom nem szeretném, h zsidózás, meg nácizás, meg kommunistázás legyen a vége. Ha ez lesz belőle, inkább törlöm a kérdést majd. Szóval kérlek, intelligensen, objektíven (amennyire lehet).
Szóval: Nekem nincs bajom a zsidókkal, van is zsidó barátnőm meg minden, és amit a nácik tettek az durva és kegyetlen dolog volt. DE: nem értem, h a történelemben miért ez a sarkalatos pont. Hitler nevét csak csendben lehet kimondani, míg Mao és Sztálin nevek lazán röpködhetnek. Holott múltkor olvastam a 21. században, hogy Hitler mögöttük "csak" a 3. legnagyobb népirtó. Na nyilván Mao nekünk nem olyan fontos, mert messze van, de pl amit az oroszok műveltek az országban, az legalább annyira durva, mint a németek. Templomban öltek halomra embereket, akik oda menekültek előlük, fejbe lőttek érsekeket, bárkit, végigerőszakolták az országot- mamám mesélte, h ők mindig az erdőbe menekültek a katonák elől a testvéreivel. Ott vannak a gulagok, amikre aztán szintén nem lehet ráfogni h Disney Land, az orosz hadifoglyok közül azok is sokszor meghaltak, akik haza jutottak...stb.
Nem értem, hogy ezek a dolgok, miért nincsenek a helyükre téve. A kérdésem: az van túldimenzionálva, amit a nácik csináltak, v az van eltussolva amit az oroszok? Melyik az igazság?
Hát igen, Amerika írtja az arab világot. Én ezzel nem teljes mértékben értek egyet, de valahol van benne reális dolog...
Amerika és Irán között akkor éleződött ki igazán a harc, amikor az amerikaiak kormánypuccsot hajtottak végre, megdöntötték a kommunista rendszert Iránban, hogy az élére állítsának egy látszólag demokrata politikust, aki nekik dolgozik. Ez volt Szaddám Huszein... Sokan nem hiszik el, de Szaddámot a CIA képezte ki és ők adtak neki tejhatalmat, amiből aztán kemény diktatúrát csinált, lerohanta Irakot, az izraelitákkal is elég sok nézeteltérése volt, végül az amerikaiakkal is szembe frodult; mindezt az olajért. Nem tudom mire fel kell ennyit harcolni az olajért, Venezuela és Kolumbia a világ olajának 25%-át termeli ki, abból bőven részesülnek az amerikaiak.
Aztán persze a másik oldalt is meg kell nézni: nyilván Amerikának se muszály eltűrni, hogy a közel-keleti országok robbantgassanak mindenfelé. Elvégre USA a világ vezető hatalma, vagy mi, tehát nem hagyhatja, hogy az emberek terrorban éljenek, neki lépnie kell, mert sokaknak ez a szimpatikus.
Draught!
Sajnos súlyos ténybeli tévedéseid vannak:
"Amerika és Irán között akkor éleződött ki igazán a harc, amikor az amerikaiak kormánypuccsot hajtottak végre, megdöntötték a kommunista rendszert Iránban, hogy az élére állítsának egy látszólag demokrata politikust, aki nekik dolgozik. Ez volt Szaddám Huszein... "
Amerika és Irán viszonya akkor romlott meg, mikor egy iszlám forradalom következtében az addigi Amerika-barát sahot egy vallási vezető, Khomeini ajatollah váltotta fel.
Amerika valóban támogatta Szaddám pártját, mint kb minden más, nem kommunista, nem vallási ellenzéki pártot. Sőt, segítette őket az irak-iráni háborúban is segítette őket az USA, pont amiatt, hogy Iránban visszaállíthassák a megdöntött sah uralmát, vagy legalábbis valamilyen nagyon amerikai befolyás alá vonhassák a perzsa államot.
Tehát Szaddam soha nem volt iráni pozícióban.
"Sokan nem hiszik el, de Szaddámot a CIA képezte ki és ők adtak neki tejhatalmat, amiből aztán kemény diktatúrát csinált, lerohanta Irakot, az izraelitákkal is elég sok nézeteltérése volt, végül az amerikaiakkal is szembe frodult; mindezt az olajért. "
Soha nem rohanta le Irakot, mert a saját országa volt. Iránt megtámadta, de ne keverjük a perzsákat az arabokkal, Irakot Iránnal.
"Nem tudom mire fel kell ennyit harcolni az olajért, Venezuela és Kolumbia a világ olajának 25%-át termeli ki, abból bőven részesülnek az amerikaiak. "
Bzzz, megint rossz. Az OPEC tagok termelnek 40% körül, Venezuela és Kolumbia a világ termelésének 5%-át sem adják, nem hogy a negyedét... te milyen forrásból dolgozol?
Könyvekből. Amerikanisztikát tanulok, van fogalmam róla, ellenben te, aki a wikipedia adatai alapján tanul... A wikipedia úgy van kialakítva, ahogy Európa szeretné. Irakot és Iránt összekevertem, de ez szerintem hajnali 2-kor megbocsátható bűn.
Nem fogok többet ide írni, egyrészt, mert a kérdező megkért rá, másrészt, úgy látom, hogy ti az igazán elvakult Amerika gyűlölők vagytok. Egészségetekre. :)
Ha lesz türelmem ezt a negyedik oldalt is elolvasom.
De addig is.
Az az az atom egy célzás volt a SZU-nak, nehogy már valaki a húszonegyedi kszázadban ezt ne tudja!
Amerika és a Szovjet birodalom semmi jót nem hozzott. Ezért Róma örök. Mert az a birodlaom volt az utolós ami elvétve jót is vitt. Mondom elvétve. A Clinton asszonyság meg a afro-amerikai szívással törődjön. Mocskos hódító háborúja az USA-nak volt bőven. Tény egy forrongó kontinens Európa, de ha tanultál volna történelmet itt béke is több volt mint az Amerikai kontinensen vagy Ázsiában.
Hát kellet türelem.
Draught az Irak és nem Irán és nem úgy volt.
Hogy tudsz kötelezeően már csak tárgyi tévedésekbe esni is mindig? Még véletlenül is jobb eséllyel hibáznál rá. Mert hogy Szaddám Huszein Irkai és nem Iráni ellnők etc., azért még vita tárgyát sem képezi. ;) De még az sem hogy a CIA beszerveztet emberre volt.
08-01 13:19 - Igen ezek pontos adatok.
Draught mindet összekevertél. Egyetlen egyszer nem sikerült ráhibáznod semmire. Ez már a közoktatás szégyene. Még általános iskolás szintem is, nem hogy egyetemen. Amiket írsz az alapján az érettségi minimum szintet nem üti meg az aktív tudásod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!