Menyit keres egy pszichológus?
Attól függ, mit dolgozik.
Legtöbbet akkor keres, ha magánrendelése van. Akkor akár havi 300-600 ezer ft bruttója is lehet. De ahhoz, hogy valakinek magánrendelése legyen, még az 5 éves egyetem után el kell végezni egy 2 éves képzést, amit "Sajátélmény"-nek neveznek. (ez a képzés egyébként elég költésges).
Ha állami intézménynél vagy egyetemen dolgozik, akkor tényleg nagyon keveset keres, 120-180 ezer ft bruttó körül.
Én 3500Ft/órát fizetem. Nem kell egyből elszállni!
ÉS azt már klinikai szakpszichológusként lehet keresni közel harminchoz.
Lassan örül, ha betéved egy páciens,hiszen az emberek többségének ilyesmire nincs pénze. Az iskolákban kellene pszichológusokat alkalmazni, hogy a gyerekek mentális problémáit segítsék, erre sincs pénz, jó ha kéthetente rendel 1 napot! régen a család sok mindent megoldott önerőből, a lelki gondokat is természetesebben kezelték.
Nekem szerencsére nincs szükségem rájuk!S előbb kérnék a barátaimtól, családomtól segítséget mint tőlük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!