Mit tegyek ha író szeretnék lenni de ezenfelül más is érdekel? Szeretnék író lenni, ez a legfőbb álmom, de ez mellett pszichológus is és irodában is szívesen dolgoznék, és régészetet is kipróbálnám.
El kell dönteni mit akarsz, senki nem lesz egyszerre pszicholoógus és régész...
Író bármikor lehetsz, csomó írónak van polgári állása és a szabadidejében(jobbak munkaidőben :D ) írják az irományaikat.
Te jó ég...Komolyan, mintha magamat hallanám :D Író, régész, pszichológus :D
Döntened kell tényleg. Ahogy nekem is. Sztem magánpszichológuskánt többet lehet keresni, csak jónak és ismertnek kell lenni. Én ettől csak azért félek, mert egyelőre nem tudom elképzelni magamról, hogy miután az emberek elpanaszolják nekem a bajaikat, képes lennék egyszerűen elkérni tőlük egy rakás pénzt... brr.
Elküldhetnél pár dolgot amit írtál és küldhetnék én is neked :) Persze ha nem akarod akkor bocs. Én senkinek nem szoktam megmutatni őket, szóval teljese megértem. :):):)
Az írás hobby, nem munka. Magyarországon kb. 10 ember él csak írásból, ők se fényesen. A legtöbb író nem az írásaiból élt, és aki abból él, az is csak a sokadik könyve után, amikor már befutott.
A régészethez elhivatottság kell, az nem olyan, hogy ahhoz is kedved van, talán, hanem azt akarod, és akkor arra teszed fel az életed, vagy nem, és akkor ne is legyél régész.
Pszichológus az könnyen lehetsz, végezd el az egyetemet, nagyon sokféle dolgot lehet pszich. végzettséggel csinálni. Mellette még írhatsz is, sőt, pszichomókusként minden bizonnyal sok érdekes emberrel találkozhatsz majd, ami jót tehet az írói képzeletednek.
utolsónak: köszönöm és tudom,hogy a régészet elhivatás meg minden és az mellett másra nem maradna időm,de érdekel, általánosba is a töri volt a kedvenc tantárgyam, most gimiben a töri és az idegennyelvek.:)
am. M.O- on tényleg nem keresnek jól az írók,aki meg megtud élni írásból gondolom vagy nagyon jól menő vagy sok pénze van:) de én nem akarok általánosítani és egyébként sem Magyarországban gondolkoztam mert amint elvégzem a fősulit munkát keresek pénzt gyűjtök és kihúzok ebből a fos országból ha mindenigaz.
A régészethez és a pszichológiához nagyon komoly elkötelezettség kell. Az ásatás nagyon unalmas és idegölő is tud lenni (tapasztalatból (: ), pszichológiára pedig nagyon nehéz bejutni az egyetemen, plusz lelkileg megterhelő...
Ha pedig író szeretnél lenni légyszi műveld a magyar nyelvet és mellőzd a vok-okat... Ez csak egy tanács, ne vedd sértésnek. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!