Volt e valóban, s ha igen milyen volt az emberiség ős-nyelve?
Amennyiben az ősidőben kis területen élt az egész emberiség akkor egy nyelvet beszéltek.
Az egységes világnyelv meg nem valószínű, mert ha mindenki egy nyelvre váltana az is hamar elkezdene külön nyelvekké válni.
Szerintem van egy jel, ami azóta is fennmaradt.
..I..
A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:30
Régebben mekkora időbe telt a különböző helyeken élőkkel kommunikálni?! Ezért váltak külön a nyelvek.
Ma van internet, gondolod, ha az egész világ egy nyelven beszélne, akkor nem használnák?! Tudod technológiai fejlődés. Én tuti a legkülönfélébb emberekkel dumálnék szerte a világon.
17:58
Az egy dolog, hogy te mit csinálnál. Attól, hogy 1 hivatalos nyelv lenne, még nem lenne a világon mindenkinek internet, és ha lenne is, nem biztos, hogy beszélni akarna nagyon távol élő emberekkel. Én még csak 20 éves vagyok, de mamáméknak, meg az olyan korúaknak a szókincsük(használatuk) is más, pedig a TV-ben hivatalos nyelven beszélnek, és időközben lett telefon is. Az akcentusukat nem is említem, pedig ebből is alakulnak ki új szavak, aztán elterjednek, de ezt egy nyelvész jobban eltudná magyarázni.
Amúgy úgy olvastam, hogy kínában még mindig nagy a nyelvben(meg még tán a képírásban is) az eltérés. Pedig nekik is van net stb...
Mondá a férfi: "mak-mak"?
Mire a nő: "makmakmakmak!"
A nők már ekkor ie többet beszéltek.D)
Azért nem teljesen légből kapott a magyar nyelv előnye mondjuk az angollal vagy a némettel szemben, még ha nem is lesz emiatt világnyelv.
Pl nincsenek nyelvtani nemek és csak 3 igeidő van, kivétel is kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!