Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Volt e valóban, s ha igen...

Volt e valóban, s ha igen milyen volt az emberiség ős-nyelve?

Figyelt kérdés
Valamikor régen állítólag az egész emberiség egy nyelven beszélt(-erről szót ejt többek között a biblia is),de valahogy ma nem értjük meg egymást,mert oly sok féle nyelven beszél ez a valójában egy emberiség.Több ún kutató-tudós elme is ezen az elven yan,mégha nem is a vallásos szemszögből közelít a kérdéshez,hogy valaha az emberiség egy nyelven beszélt. Elképzelhető e az,hogy majdan egy távolabbi jövőben ismét egy közös nyelven fog beszélni az egész emberiség? Én díjaznám valahol.
2011. ápr. 6. 14:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
58%

Amennyiben az ősidőben kis területen élt az egész emberiség akkor egy nyelvet beszéltek.

Az egységes világnyelv meg nem valószínű, mert ha mindenki egy nyelvre váltana az is hamar elkezdene külön nyelvekké válni.

2011. ápr. 6. 15:43
 12/17 anonim ***** válasza:

Szerintem van egy jel, ami azóta is fennmaradt.

..I..

2011. ápr. 6. 17:49
 13/17 anonim ***** válasza:

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:30

Régebben mekkora időbe telt a különböző helyeken élőkkel kommunikálni?! Ezért váltak külön a nyelvek.

Ma van internet, gondolod, ha az egész világ egy nyelven beszélne, akkor nem használnák?! Tudod technológiai fejlődés. Én tuti a legkülönfélébb emberekkel dumálnék szerte a világon.

2011. ápr. 6. 17:58
 14/17 anonim ***** válasza:

17:58

Az egy dolog, hogy te mit csinálnál. Attól, hogy 1 hivatalos nyelv lenne, még nem lenne a világon mindenkinek internet, és ha lenne is, nem biztos, hogy beszélni akarna nagyon távol élő emberekkel. Én még csak 20 éves vagyok, de mamáméknak, meg az olyan korúaknak a szókincsük(használatuk) is más, pedig a TV-ben hivatalos nyelven beszélnek, és időközben lett telefon is. Az akcentusukat nem is említem, pedig ebből is alakulnak ki új szavak, aztán elterjednek, de ezt egy nyelvész jobban eltudná magyarázni.

Amúgy úgy olvastam, hogy kínában még mindig nagy a nyelvben(meg még tán a képírásban is) az eltérés. Pedig nekik is van net stb...

2011. ápr. 6. 18:27
 15/17 doboszoli válasza:

Mondá a férfi: "mak-mak"?

Mire a nő: "makmakmakmak!"

A nők már ekkor ie többet beszéltek.D)

2011. ápr. 6. 20:07
 16/17 A kérdező kommentje:
Szevasztok! Köszi a sok választ,bár én nekem kedves ugyan,hogy sokan a magyart neveztétek meg,s abbéli reményeteknek adtatok jelet,hogy majdan az egész emberiség magyarul fog beszélni egyszer,bár ezt némileg kétlem,mert 1-állítólag az ismert nyelvek közül a mi édes anyanyelvünket lehet az idegennek a legnehezebben megtanulni,2-még az ide települő külföldiek némelyike is inkább a saját nyelvére tanítana minket,mint sem hogy megtanuljon magyarul,még ha amolyan Fekete pákó-színvonalon is,a multik vezérkarának a zöme még csak beszélhető nyelvként sem akarja elismerni a magyart,nem hogy megtanulni(-a volt főnököm anno a saját nyelvén nekem azt üzente,s ezt a tolmács szó szerint lefordította magyarra,hogy vagy megtanulok beszélni is,vagy inkább kirúg mindenkit,s hoz ide be inkább kínaiakat,mert ezt a Neander völgyi makogást ő nem tudja megtanulni.Persze csodálkozott is azon,amikor mások ugyanezért kis híján megölték.),3-valyon mi okán is merhetjük még ezekután a sajátunkat minden ma beszélt nyelv ősének tekinteni? Bár én is nacoionalista vagyok valamilyen szinten,de még én sem vagyok mindebben biztos. Egy saját bevallása szerint zsidó(-egyébként nagyon jó fej figura)gyerek azt mondta,hogy valószínűleg az ó-héber egyik változatából lett a mai nyelvek őse,melyből kifejlődtek a ma beszélt nyelvek,mások az arámiból indulnak ki,megint mások a szanszkritot,s annak változatit jelölik meg,az+hogy mennyire lenne szegényebb az egész emberiség,ha mindenki-mindenhol csak 1-azaz egy nyelvet beszélne,nos azt nem tudom,mint ahogy azt sem,hogy mennyire lenne esetleg fejlettebb,vagy éppen fejletlenebb,nos ez is vitatható.
2011. ápr. 7. 09:48
 17/17 anonim ***** válasza:

Azért nem teljesen légből kapott a magyar nyelv előnye mondjuk az angollal vagy a némettel szemben, még ha nem is lesz emiatt világnyelv.

Pl nincsenek nyelvtani nemek és csak 3 igeidő van, kivétel is kevesebb.

2011. ápr. 7. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!