Be lehet lépni a zsidó vallásba?
Figyelt kérdés
Nem a hollywoodi kabbalizmusra, hanem a rendes zsidó vallsára gondoltam.2011. márc. 3. 19:01
1/13 anonim válasza:
A legtöbb vallást fel lehet venni. Többet talán az tud mondani akinek köze van hozz, pl. egy rabbi.
2/13 Roger Smith válasza:
csak reform zsidó lehetsz! Rendes ortodox nem csak ha anyai ágon van zsidó!
Így marad a hobbi sabbath!
3/13 anonim válasza:
persze,felveheted de úgy kezdődik hogy lemetszik a fitymádat:) Mazal Tov!
4/13 anonim válasza:
Természetesen igen, de nagyon nehéz. Sokat kell tanulni hozzá.
5/13 A kérdező kommentje:
az a gond, hogy anyai ágon nem ismerjük a családfát, nem anyuval élünk. amúgy lány vagyok, úgyhogy nem tudnak fitymát vágni :)
2011. márc. 3. 19:50
6/13 anonim válasza:
És persze nem csak reform zsidó lehetsz.
7/13 anonim válasza:
Hobbi sabbath. :D Szerintem nem ,elég zárt közösség nem nagyon szeretik a gojokat(így hívják a nem zsidókat).
8/13 anonim válasza:
"Szerintem nem ,elég zárt közösség nem nagyon szeretik a gojokat(így hívják a nem zsidókat)."
- Most minek írsz, ha nem értesz hozzá? Valóban zárt közösség, de éppen azért, mert például olyan tévhiteket terjesztenek róluk, minthogy gojoknak hívják a nem zsidókat, pedig manapság ezt már nem nagyon használják.
Be lehet lépni, csak azért többet várnak el, minthogy eljárj néha hittanra, és keresztelkedj meg. Talán ennyivel komolyabban is veszik a vallásukat.
9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Írtátok, hogy teljesíteni kell bizonyos elvárásokat. Mik lennének ezek a feltételek?
2011. márc. 3. 20:01
10/13 anonim válasza:
A zsidó biblia, talmud tanításai szerint kell majd élned és a nem zsidók ellen tevékenykedni.
Lásd: multik, bankárok, politikusok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!