Jogilag hol és milyen formában van meghatározva a "Bor", mint fogalom?
99/2004. (VI. 3.) FVM rendelet
Természetes alkoholtartalom, legalább: asztali borok esetén 7,7% vol. (13 mustfok)
10 éves átmeneti időszak után (8,0% vol. 13,5 mustfok)
Természetes alkoholtartalom, legalább, minőségi borok esetén 9,0% vol.
Összes alkoholtartalom, asztali borok esetén legfeljebb 15,0% vol.
Összes alkoholtartalom, minőségi borok esetén legalább 9,0% vol.
Tényleges alkoholtartalom, asztali borok esetén legalább 9,0% vol.
Mustjavítás cukorral asztali és minőségi borok esetén legfeljebb 2,0% vol.
Alkoholtartalom kiegészítésének felső határa asztali és minőségi borok esetén
12,5% vol. (19,5 mustfok)
Savtartalom kiegészítése asztali és minőségi borok esetén must 1,5 g/l
Csak rendkívüli időjárás esetén bor 2,5 g/l
Az egyes borfajtákra vonatkozó megkülönböztetést a fenti rendelet részletesen tartalmazza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!