Mindent tudni szeretnék erről a témáról. Pl a gázkamrákról, nem igazán értem, hogyan működtek... Tényleg bedobták a ciánt valami résen, vagy odabent kapcsoltak be valamit? Egyedül az Élet Szépet láttam ilyen témában, de az nem igazán ezekre a borzalmakra hegyeződik ki, töriből pedig még nem tartunk ott, hogy könyvben elolvashassam.
Azért ne higgy el mindent feltétel nélkül! A történelmet a győztesek írják, és néha túlzásokba is esnek!
2009. febr. 16. 18:08
12/17 anonim válasza:
Auschwitz-ban voltam a z Élet menetén 16 évesen...hát...szerintem menj el és nézd meg a saját szemeddel...nekem kellett egy pár hétmire egyáltralán földolgoztam a látottakat...képekből és könyvek nem adják vissza azt az "élményt" amit a személyes látogatás ad...Elborzasztott és undorral töltött el...elborzasztott pl. a hatalmas vitrin telis teli hajjal. művégtagokkal, babaruhákkal, babacipőkkel...undorral tltött el, mert emberek tették azt amit tettek más emberekkel csak azért, mert valaki kitalálta, hogy az ő népük felspbbrangú mint a többi... és mert ezt MEGTEHETTÉK!
2009. febr. 20. 09:54
13/17 anonim válasza:
Írta valaki ,h a győztesek írják a történelmet. Ez igaz, sok túlzás van benne. Ajánlottátok Nyiszli Miklós orvos voltam Auschwitzban című könyvét is. Én olvastam, de ebben akkora hülyeségek vannak, h ezt még azok sem hiszik el, akik szentül hiszik, h amúgy minden más állítás igaz. 900 méteres gázkamrákról ír, a mai napig egyet sem találtak, meg azt, h naponta 25 ezer embert öltek meg, egy kisváros teljes lakosságát. Számoljatok csak utána, az havonta 750 ezer ember, évente kb. 9 millió. Holott az erősen vitatott hivatalos adat is összesen 6 millióról ír. Auschwitzban az emléktábla szerint ott 1.1 millió áldozat volt ( régebben 4 millióról írtak, később cserélték le 1.1 millióra).
Egyébként én is tervezem ,h egyszer elmegyek Auschwitzba, sokat olvastam a témáról pro és kontra és igen a saját szememmel szeretném látni a dolgot.
2009. febr. 22. 12:04
14/17 anonim válasza:
szerintem ezt kellene mindenképp megnézned:
magyarul van és elmondja rendesen, hogy a gázkamrák nem is úgy néznek ki most, ahogy eddig, valószínűleg nem öltek meg benne olyan rengeteg embert.
hallhatsz arról is, hogy volt a táborokban medence és színház is...
Én voltam Auschwitzba, és nekem nagyon tetszett. Persze borzasztó dolgok történtek ott, de maga a kiállítás nagyon sokat elmond a történelemről. Próbálj a neten keresni, hátha találsz valami dokumentum filmet is Auschwitzról.
2009. febr. 22. 15:43
16/17 anonim válasza:
Voltam Auschwitzban én is, nagyon nagy élmény volt :) :)
Birkenau ott van mellette, közvetlen, ha valaki nem tudná. Oda vitték a zsidókat a kazánba :))
Amúgy azzal hívták be őket hogy zuhanyozni fognak. Persze beengedték a jó kis Ciklon B-t.
Persze nem csak Auschwitz van.
Dachau, Buchenwald, Saschenhausen, Majdanek... stb.
2009. márc. 13. 22:06
17/17 anonim válasza:
Auschwitzban mindent megtalálsz a könyv az nem sokat fog mondani azt a sajt szemedel látnod kell! ha elmultál 18 és van egy kevéske pénzed a www.lastminute.hu oldalán aolcsón találsz oda utat megrázó élményben lesz részed föleg ha bemész a gázkamrába és érzed azt a szagot ... én 14 évesen voltam ott és még azóta sem értem hogy hogy történhetet ez.. remélem segitetem..:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!