Milyenek voltak a haláltáborok?
Figyelt kérdés
Mindent tudni szeretnék erről a témáról. Pl a gázkamrákról, nem igazán értem, hogyan működtek... Tényleg bedobták a ciánt valami résen, vagy odabent kapcsoltak be valamit? Egyedül az Élet Szépet láttam ilyen témában, de az nem igazán ezekre a borzalmakra hegyeződik ki, töriből pedig még nem tartunk ott, hogy könyvben elolvashassam.2009. febr. 15. 12:20
1/17 anonim válasza:
2/17 anonim válasza:
Robert Merle: Mesterségem a halál
ebben elég sok minden van leírva ezekről...persze azt nem mondom, hogy pontosan így is történt.
3/17 anonim válasza:
Valamelyik ismeretterjesztő tévécsatornán szoktak ebben a témában dokumentumfilmet vetíteni, akkor fiatalként élt embereket kérdezgetni. Esetleg a tévéműsort is figyelheted, és ha akad ilyen, és teheted, nézd meg, ezekben is elég részletesen elmondják, és az interjúk is elég jók, amit azokkal készítenek, akik ezeket átélték fiatalon.
4/17 anonim válasza:
Menj el Birkenauba, egy életreszóló élményben lesz részed, az biztos.
5/17 anonim válasza:
Elolvashatod Wieslaw Kielar A 290. számú auschwitzi fogoly című könyvét is. Számomra nagyon megrázó volt. (Nem tudom, hogy hány éves vagy, de azért 14 év alatt semmiképp ne olvasd el.)
6/17 anonim válasza:
Hát szerintem haláliak voltak.
7/17 anonim válasza:
Hol van birkenau? a frankfurt alatti kis falura gondolsz? vagy van áshol is?
8/17 anonim válasza:
Én az Orvos voltam Auschwitzban címü könyvet olvastam. Sajnos nem emlékszem a szerzöre, de a neten biztos rátalálsz. A könyv része a tárgyalás jegyzökönyve is, ami alapján kivégeztek egy pár illetékest. Szintén megrázó könyv.
9/17 anonim válasza:
Olvasd el az Auschwitz jegyzőkönyvet. tudomásom szerint 2 szlovák zsidó írta, akiknek sikerült megszökniük onnan. nagyon valósághűen, dokumentumszerűen jegyezték le a borzalmakat, és a tábori miliőt. a nürnbergi perek során ez volt az egyik hiteles bizonyíték.
neten is megtalálod.
10/17 anonim válasza:
Lengyelországban van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!