Melyikük győzne Szamuráj VS. Kereszteslovag?
Egy harcban melyikük győzne?
Lovag fegyverzete: Hosszú egyenes kétélű kard, csatabárd, láncosbuzogány, pajzs, kopja, számszeríj + a páncélzat és a ló amin ül.
Szamuráj fegyverzete:
-Katana (szamurájkard),
-Naganita (japán szálfegyver, olyan "lándzsa", hogy a hoszzú fanyélre egy kardpenge van erősítve [link]
-Kanabo (lényegében ez a akkori japán buzogány, olyan mint egy hat- vagy nyolcszögletű baseballütő tele fém szegecsekkel, tüskékkel. [link] ),
-Yumi (íj)
-Tanto (tőr)
Távolról a számszeríj veri az íjat, közelről pedig a fém lemezpáncélzat veri a szamurájok könnyebb péncélját.
De ez egy hülye kérdés.
A múltkor a spártai most meg ez?
Már akkor is leírtam, hogy vagy találd ki milyen fegyvernemben küzdenek vagy ne is írd ki a kérdést... Ez így teljesen értelmetlen.
Amúgy közelharcban szerintem a szamuráj, híresen jó harcosok voltak szemben a lovaggal és a szamuráj kard átviszi a lemezpáncélt.
http://www.youtube.com/watch?v=K31n2tj7Qi8&feature=related
acél szék vs katana
A lovagi páncél sem volt vastagabb.
A harcos képzettségén,tapasztalatán múlik szerintem.
Lovagból is volt,hogy semmit nem tudott csak úrfi volt és készült neki páncél és szamurájból is volt olyan,hogy egész nap csak irkált,vagy a rizst mérte,de a kardokat a kasztrendszer miatt viselnie kellett,akkor is ha már régen fából volt.
De azért egy Musashi szerintem bármelyik lovagot levágta volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!