Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek többsége igazságfób...

Az emberek többsége igazságfóbiás?

Figyelt kérdés
ma 10:02
 1/6 A nagy Levin ***** válasza:
100%

A többiek nevében nem nyilatkozhatok, de én nem szoktam hazudni, és ugyanezt várom el másoktól is.

Valószínűleg aki hazudós, az is elvárja/elvárná, hogy neki igazat mondjanak.

Ugyanakkor, ha nagyobb léptékben nézzük a dolgokat, a tömegek nem feltétlenül szeretnék tudni az (politikai, vallási, stb) igazságokat, elég nekik, hogy a kis világuk olyan, amilyen, és lehetőleg ne változzon. De ezt nem igazán hívnám fóbiának.

Ezen túl ott vannak az ilyen-olyan hívők és tagadók (konteósok), akik egy "másik" igazságban hisznek, de ők sem félnek a valódi igazságtól, hanem egyszeűen nem hiszik el azt.

Összegezve, kifejthetnéd egy kicsit jobban, hogy mire gondolsz.

ma 10:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Na, a mai kitalált szó.

Kérdésedre a válasz: nem.

ma 11:04
 3/6 anonim ***** válasza:
15%
Ha abból indulunk ki, hogy a többség vallásos vagy legalábbis hisz valamiféle felsőbb lóphaszban és elég elutasító azzal a lehetőséggel szemben, hogy nincs semmi ilyesmi - ami igen valószínű -, kijelenthető, hogy az.
ma 12:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
#3: fóbia valamitől való félelem. Az, hogy egy bizonyos területre leszűkítve preferálja valaki a mesét szemben az igazsággal, abból nem következik, hogy ez egy általános attitűd.
ma 12:31
 5/6 anonim ***** válasza:
84%

#4 Az én értelmezésem ez volt, de persze egyszerűbb lenne válaszolni, ha az igazságfóbiást normálisan definiáljuk.

Olyan ember, aki az élet minden területén fél az igazságtól nyilván nem létezik.

ma 12:34
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha "rólam" van szó, és az negatív lenne "rám" nézve (mert pl.: kamuztam), akkor nem; ha pozitív (mert pl.: nekem van igazam), akkor igen.

Ha másról van szó, akkor kb. "Utánunk a vízözön!" alapon mindegy: csak "nekem" legyen jó.

ma 13:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!