Az emberek többsége igazságfóbiás?
A többiek nevében nem nyilatkozhatok, de én nem szoktam hazudni, és ugyanezt várom el másoktól is.
Valószínűleg aki hazudós, az is elvárja/elvárná, hogy neki igazat mondjanak.
Ugyanakkor, ha nagyobb léptékben nézzük a dolgokat, a tömegek nem feltétlenül szeretnék tudni az (politikai, vallási, stb) igazságokat, elég nekik, hogy a kis világuk olyan, amilyen, és lehetőleg ne változzon. De ezt nem igazán hívnám fóbiának.
Ezen túl ott vannak az ilyen-olyan hívők és tagadók (konteósok), akik egy "másik" igazságban hisznek, de ők sem félnek a valódi igazságtól, hanem egyszeűen nem hiszik el azt.
Összegezve, kifejthetnéd egy kicsit jobban, hogy mire gondolsz.
Na, a mai kitalált szó.
Kérdésedre a válasz: nem.
#4 Az én értelmezésem ez volt, de persze egyszerűbb lenne válaszolni, ha az igazságfóbiást normálisan definiáljuk.
Olyan ember, aki az élet minden területén fél az igazságtól nyilván nem létezik.
Ha "rólam" van szó, és az negatív lenne "rám" nézve (mert pl.: kamuztam), akkor nem; ha pozitív (mert pl.: nekem van igazam), akkor igen.
Ha másról van szó, akkor kb. "Utánunk a vízözön!" alapon mindegy: csak "nekem" legyen jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!