Az átlag embert nem azért tartják normálisnak mert normális hanem mert a többség azt a viselkedésmintát mutatja?
És lehet, hogy egy kisebbség normálisabb mégis kórosnak van megbélyegezve a többség által?
Jó példa a háború. A többség bevonulna más ismeretlen ártatlan embereket irtani, ez a normális.
Egy kisebbség megtagadná ezt. Rájuk mindenféle rendellenességet ráhúznak. Pedig ők a normálisabbak.
"Jó példa a háború. A többség bevonulna más ismeretlen ártatlan embereket irtani, ez a normális."
A többség legfeljebb a saját hazáját VÉDENI vonulna be, de lehet, hogy még arra is csak kötelező behívó esetén.
Kedves Kérdező,
a normális szónak mintegy hat jelentésárnyalata van. Konnotált és denotált jelentéstartalmat egyaránt tulajdonítunk ennek a kifejezésnek. Te a fentikérdésedben összevissza vegyíted és téveszted a szóba jöhető jelentéseket. Szerintem fogj egy szinoníma szótárt és fuss neki a kérdésnek még egyszer.
4
Én a hétköznapi értelmezésében használtam a szót. Remélem érthető a kérdés
7
Megszokott, társadalmilag elfogadott viselkedést mutat.
Ez itt a tudomány témacsoport, vagy mi, ezért lesznek itt mindig olyanok, akik tudják, mit jelen a normális szó.
A középkorban az volt a normális, hogy az emberek laposnak hiszik a Földet, mert hiszen az mutatta a “megszokott, társadalmilag elfogadott viselkedést”, aki így gondolta.
A kérdező azon erőlködik, hogy mi fogadjuk el, hogy azokat a keveseket kell normálisnak nevezni, akik már a középkorban is jól tudták, hogy a Föld gömb alakú. Hát nem, szó sem lehet róla! Van elég másik pozitiv értékítéletet mutató jelző a nyelvünkben, tessék azokat használni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!