Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Elképzelhető, hogy amikor a...

Elképzelhető, hogy amikor a mai tinik felnőnek, az LMBTQ akkor fogja majd a fénykorát élni?

Figyelt kérdés

A mai tinik erősen liberálisok, és LMBTQ támogatók. Sokan közülük a nemi identitásukat szintén LMBTQ-nak mondják, rengetegen közülük biszexek, transzneműek.

Az jutott eszembe, hogy ha ezek az emberek 30 évesek lesznek, és nekik is lesznek gyerekeik, akkor természetessé válik-e majd, hogy az óvodába és az általános iskolába LMBTQ aktivisták fognak bemenni előadásokat tartani?

Ezáltal pedig full természetessé válik majd az is, hogy egy 8 éves kisfiú lánynak képzeli magát, és a szülei is támogatják majd a nemátalakító műtétet, már kb. 12 éves korában?

Ha a mai tinik mentalitását nézem, ez egy lehetséges jövőkép.

Üdv. egy 30-as pasi.

nov. 19. 16:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
29%
10-es: a MAGYAR foiatalokat ne vedd egy kalap alá az AMERIKAIAKKAL, másrészt ott a republikánus/liberális teljesen mást jelent, mint itt.
nov. 20. 08:57
 12/21 MDaniel98 ***** válasza:
40%
11# A hazai fiatalok között is rengeteg a Mi Hazánkos. Majd kinövik.
nov. 20. 09:16
 13/21 anonim ***** válasza:
55%

Én már csak azt nem értem az ilyen kérdéseknél, hogy miért vannak keverve állandóan a dolgok. Olyan érdekesen értelmezik itt a szavakat. Az LMBTQ egy gyűjtőfogalom, lényegében a nem ciszheteró embereket foglalja magába. A neve rövidítésekből lett képezve:

L-leszbikus (nő)

M-meleg (férfi)

B-biszexuális (mindkét nem)

T-transznemű (mindkét nem)

Q-valami más, nemigazán világos számomra (mindkét nem)

Melegek =/= LMBTQ emberek

Melegek ⊂ LMBTQ emberek

A melegek az LMBTQ-nak csak egy részhalmaza. A melegek nem egyenlőek sem a leszbikusokkal, sem a biszexekkel, sem pedig a transzokkal. Minden meleg beletartozik az LMBTQ halmazba, de nem minden LMBTQ ember tartozik bele az M halmazba (egy másik példa a gyengébbek kedvéért: minden virág növény, de nem minden növény virág).

Ezért nem is értem, hogy miért lesznek ilyen kérdéseknél a meleg férfiak megemlítve, mikor nem mi akarunk nemváltással foglalkozni, hiszen mi megvagyunk elégedve a saját biológiai nemünkkel. Mi nem transzok vagyunk. Amikor valaki a melegekkel ellenszenves azt homofóbnak nevezzük és nem bifóbnak meg transzfóbnak. Amikor pedig a transzokkal van baja az illetőnek, akkor azt transzfóbnak nevezzük és nem homofóbnak vagy bifóbnak.

Az nem világos számomra, hogy ezek után miért hiszik azt, hogy az egész LMBTQ csakis mirólunk melegekről szól és hogy mi felelünk minden LMBTQ-val kapcsolatos dologért. Valaki tudja erre a választ esetleg?

nov. 21. 02:01
 14/21 A kérdező kommentje:

Az LMBTQ egy csokorba foglalja a másságot, és mivel ti is benne vagytok ebbe, ezért úgy értelmezhetik sokan, hogy ti is támogattok mindent, ami a csoporton belül zajlik. Ha a transzok mondanak/csinálnak valamit, ami sokaknak ellenszenves, akkor azt kivetítik rátok, mivel ti is ennek a mozgalomnak/közösségnek a tagjai vagytok.

Ez ugyanaz, mint a vallás: ha egy pap csinál valami balhét, azt a nép kivetíti az egész egyházi közösségére, és azt mondják, hogy milyen rossz az Egyház.

Az emberek azonosítják a másikat a saját közösségével.

Ennyi az egész. Ha a melegek kijelentenék, hogy nem kívánnak az LMBTQ része lenni, és nem azonosulnak más LMBTQ tagok provokatív tetteivel/kijelentéseivel, akkor talán békén hagynák a melegeket.

De amíg a meleg közösség része ennek az LMBTQ-nak, addig az van, hogy ha pl. egy transz influencer csinál valami balhét, akkor a melegeket is felelősségre vonhatják, hogy a te közösségedből csinálta azt egy tag. Tökmindegyy hogy nem meleg. Akkor is a te közösséged része, ő is LMBTQ-s.

nov. 21. 07:47
 15/21 anonim ***** válasza:
56%

Csak azt lehet erre mondani, hogy az emberek - meg a politikusok - általános értelmi szintjét mutatja, ha mindent egybe kevernek.

Másrészt meg szintén ezeknek fogalma sincs, mit jelentenek az egyes megnevezések, meg mindenféle hülye provokatív propagandát elhisznek és minden összekeveredik a fejükben.

nov. 21. 07:47
 16/21 anonim ***** válasza:
29%

Kérdezö: ennyi hülyeséget EGYETLEN válaszban ritkán lehet olvasni.

Elöször is olyan nincs, hogy "meleg közösség", csak egyes emberek, akik melegek.

Másodszor nem azok találták ki ezt az LMBTQ megnevezést és besorolást, akiket beletartozónak neveznek egyesek, és egyetlen csoport tagjait sem kérdezték, ök bele akarnak tartozni ebbe vagy sem

Harmadszor LMBTQ közösség szintén nem létezik, ezt kivülállók találták ki és ragassztották rájuk.

Negyedszer mindenféle általánosítás ostobaság, primitív emberekre jellemzö az ilyen vélekedés.

nov. 21. 07:53
 17/21 A kérdező kommentje:

Amúgy meg nekem önmagában a transzokkal sincs bajom. Ha ő át akarja magát operáltatni nővé, tegye. Simán dolgozok együtt ilyen emberekkel is, ha jó fej, még barátok is lehetünk.

De ha már olyanokat kezd el beszélni, hogy gyerekeknek is hirdetni kell az ő identitását, hogy az jó, sőt jóvá is kell hagyni gyerekek nemi átalakítását, akkor ott átlép egy határt, amit nem tolerálok.

Ha pedig egy másik LMBTQ-s - tökmindegy, hogy travi, meleg, biszex stb. - egyetért azzel, akkor ő semmiben sem másabb, mint az a transz, akinek a nézeteit elutasítom.

nov. 21. 07:54
 18/21 A kérdező kommentje:

"Harmadszor LMBTQ közösség szintén nem létezik, ezt kivülállók találták ki és ragassztották rájuk."

Dehogynem létezik, még ilyen szervezetek is vannak:

[link]

nov. 21. 07:55
 19/21 A kérdező kommentje:

Meleg közösség is van. Ezt a kifejezést nem is én találtam ki, hanem mástól vettem át.

Meleg közösség = meleg emberek közössége, ugyanígy van hívő, ateista, anime közösség stb.

nov. 21. 07:59
 20/21 A kérdező kommentje:

A vitákaz viszont feleslegesnek tartom, mindenki azt gondol, amit akar.

Egy kérdést tettem fel, arra szerettem volna választ kapni.

nov. 21. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!