Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Mèrnököktöl kèrdeznèm a...

Fabu kérdése:

Mèrnököktöl kèrdeznèm a villamosmèrnöki vagy a gèpèsztmèrnöki matematika bonyolultabb?

Figyelt kérdés

#matematika #Villamosmèrnök
ma 12:32
 1/7 anonim válasza:
43%
Villamos
ma 13:00
 2/7 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Egyik sem vészes abból a szempontból, hogy a mérnöknek csak használnia kell a matekot, de ugye nem matematikus.

Én villamosmérnök vagyok, szerintem annyira nem vészes, de sokan elvéreztek a suliban rajta.

ma 13:27
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Bár én már 20 éve végeztem gépészen de akkor még ugyanazt a matekot tanulták a gépészek is + a villanyosok is.
ma 13:49
 4/7 anonim ***** válasza:
A gépészetben nagyon bonyolult térgeometriai problémák adódhatnak. Ehhez képest egy kis komplex algebra, lineáris egyenletrendszerek meg egy kis Fourier sorfejtés egészen smafu!
ma 16:45
 5/7 Telelő Teve ***** válasza:
100%

Alap 19. századi szinten a gépész matek egyszerűbbnek tűnhet, de CFD modellezés meg véges elem számítás azért rendszerint alá szokott vágni a legjobb gépész hallgatóknak is. A nagy cégeknél rendre ül 1-2 ipari matematikus meg fizikus a mérnökök mellett biztos ami biztos.

Persze a villamosmérnöki mateknak is vannak modern, nehezen érthető ágai, de azt inkább elvontabbnak mondanám, mint sem bonyolultnak. Ha nem biztosak a matekban a gépészek sokszor ki tudják próbálni a terveiket modellen vagy laborban, míg a villamos szakmában ezt gyakran sokkal nehezebb kivitelezni.

ma 18:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Te #4, a villamosságban nincsenek bonyolult térgeometriai problémák?

Te azt hiszed, ez a villamosságtan matematikája: "kis komplex algebra, lineáris egyenletrendszerek meg egy kis Fourier sorfejtés"?

ma 18:40
 7/7 anonim ***** válasza:

#6 - azért a gépészetben sokkal gazdagabb a nevezetes térgeometriai problémák száma - szinte minden napra jut egy új csoda:

https://www.youtube.com/watch?v=hC0QjGbMUHI

ma 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!