Mèrnököktöl kèrdeznèm a villamosmèrnöki vagy a gèpèsztmèrnöki matematika bonyolultabb?
Egyik sem vészes abból a szempontból, hogy a mérnöknek csak használnia kell a matekot, de ugye nem matematikus.
Én villamosmérnök vagyok, szerintem annyira nem vészes, de sokan elvéreztek a suliban rajta.
Alap 19. századi szinten a gépész matek egyszerűbbnek tűnhet, de CFD modellezés meg véges elem számítás azért rendszerint alá szokott vágni a legjobb gépész hallgatóknak is. A nagy cégeknél rendre ül 1-2 ipari matematikus meg fizikus a mérnökök mellett biztos ami biztos.
Persze a villamosmérnöki mateknak is vannak modern, nehezen érthető ágai, de azt inkább elvontabbnak mondanám, mint sem bonyolultnak. Ha nem biztosak a matekban a gépészek sokszor ki tudják próbálni a terveiket modellen vagy laborban, míg a villamos szakmában ezt gyakran sokkal nehezebb kivitelezni.
Te #4, a villamosságban nincsenek bonyolult térgeometriai problémák?
Te azt hiszed, ez a villamosságtan matematikája: "kis komplex algebra, lineáris egyenletrendszerek meg egy kis Fourier sorfejtés"?
#6 - azért a gépészetben sokkal gazdagabb a nevezetes térgeometriai problémák száma - szinte minden napra jut egy új csoda:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!