Megtörténhet, hogy egy olyan társadalom alakul ki, ami alapvetően nőközpontú, a női igényekre van szabva, és a férfiak másodrangú állampolgárok lesznek?
Egy ilyesmi társadalmi modellen már a szélsőséges-feminista Andrea Dworkin is gondolkodott:
"Dworkin írásaiból egy férfimentes világ víziója rajzolódik ki (...) A mi vérünk című korai művében kijelentette, hogy a szexualitás feminista megreformálása csak úgy lehetséges, ha minden férfi impotenssé válik. Nem részletezte, hogy ezt mi módon lehetne elérni."
Forrás: [link]
Nem vágom a témát, de én abszolút nem látok semmiféle irányzatokat, hanem mind ugyanazt fújják. Egyre inkább azt látom, hogy ez egy burkolt férfiellenes mozgalom, amely a női egyenlőségre hivatkozva többletjogokat akar kicsikarni, és áskálódik a jelenlegi rendszer, meg azok ellen, akik elutasítják a tanításaikat.
A blogger Mark Manson a feminizmust a vallások közé sorolja, akiknek még közös ellenségképe is van: ha elutasítod a feminista nézeteket, akkor "hímsovoniszta" vagy. Kb. úgy, ahogyan a vallások is "ördöginek" tartanak, ha elutasítod a tanításaikat.
"Nem vágom a témát, de én abszolút nem látok semmiféle irányzatokat, hanem mind ugyanazt fújják. "
Akkor nem vagy túl tájékozott. Minimum annak olvass utána, hogy liberális feministák vs. radikális feministák.
Nem történhet meg. És korábban sem volt általános az egyik nem hegemóniája.
De egyes exhibicionisták élvezik, ha róluk szól a világ. És nagyon sokan benyalnak bármely szöveget, az utánajárás nem könnyű ebben a hebehurgya, bármely hülyeséget nagy hangon előadó világban.
Lásd #24, én őt még tódítanám, nevezhető viszont az igénytelenség csúcsának.
"És korábban sem volt általános az egyik nem hegemóniája."
Érdekes. Feminista források másról sem szólnak, hogy a férfiak mennyire elnyomták a nőket, mit tettek velük, és, hogy a nők milyen sokat szenvedtek.
Neked is ajánlom Budai Lottit. A női szexualitás története is erről szól: férfiak vs. szegény, szenvedő nők.
Akkor mit beszélsz most arról, hogy nem volt általános egyik nem hegemóniája sem, amikor a feministák forrásaiból az jön ki, hogy nőnek kuss volt a neve, és a férfiak uralkodtak, tárgyként használták, megalázták őket?
"A blogger Mark Manson a feminizmust a vallások közé sorolja"
És miért érdekes bármilyen szinten is, hogy egy random ember, aki semmilyen szinten nem szakértője a témának, hová sorolja a feminizmust?
"amely a női egyenlőségre hivatkozva többletjogokat akar kicsikarni,"
Milyen többletjogokat akar kicsikarni?
"és áskálódik a jelenlegi rendszer, meg azok ellen, akik elutasítják a tanításaikat."
Mármint az ellen a rendszer ellen, amiben jellemzően még mindig nincsenek ugyanolyan lehetőségeik a nőknek, mint a férfiaknak? (Magyarországon legalábbis biztosan nem.) Milyen érdekes, hogy ezzel nem elégedettek a feministák!
Sadam87, nem hittem volna, hogy te is feminista vagy.
A nemekkel kapcsolatos biológiai válaszaidat ezentúl kritikusan kezelem.
Látom, hogy a felvetett kérdésekre való reagálás helyett a szemellenzőt sikerült felrakni. Szomorú...
"Sadam87, nem hittem volna, hogy te is feminista vagy."
Ha feminista vagyok attól, hogy szerintem (is) ugyanolyan jogok és lehetőségek kéne megillessék a nőket, mint a férfiakat, akkor igazad van.
(Mellesleg:
"A nemekkel kapcsolatos biológiai válaszaidat ezentúl kritikusan kezelem."
Ha ez valami visszavágás vagy rám ijesztés akart lenni, nem annyira sikerült. Alapvetően örülök annak, ha egészséges forráskritikával kezelik a válaszaimat az emberek. Meg persze lehetőleg minden más forrást is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!