Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Szerinted jobb vagy rosszabb...

Szerinted jobb vagy rosszabb lenne egy ilyen világ? (filozófiai kérdés)

Figyelt kérdés
Szerinted jobb vagy rosszabb lenne egy olyan elképzlet világ, ahol egy olyan ember, aki nem akar élni, "odaadhatná" az életét egy olyan embernek, aki haldoklik és még akar élni. Tehát aki meg akar halni, az önszántából meghal, a haldokló pedig tovább élhet.

tegnap 22:45
A kérdező szavazást indított:
Jobb lenne
Rosszabb lenne
10 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Alapból jobb lenne.

De biztos kialakulna benne az, hogyan lehet elvenni valakitől az életét megtévesztéssel, vagy erőszakkal, vagy mindkettővel - azért, hogy te tovább élhessél.

tegnap 23:05
 2/6 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy ez csak akkor működne, ha mindkét fél akarná. Tehát erőszakkal, zsarolással, etc. nem lenne lehetséges.
tegnap 23:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, jó lenne. De csakis erőszak nélkül, mindkét fél egyetértésével.
tegnap 23:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi beteg kisgyerek van, akinek idősebb, egészséges, de már élni nem szerető ember odaadná, ha oda tudná adni.
tegnap 23:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez baromság, a lehetetlen miért lehet kérdés?

Itt az aktív eutanázia a valódi kérdés, a halálba segítés, amiért a beteg Karsai úr küzdött és szerintem emberséges lenne.

tegnap 23:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom. Biztos lenne valami stikli a dologban.

Ha öreg és beteg vagyok, mire megy az én rozzant négy évemmel egy beteg kamasz? Megkapná friss jó egészségben? Mennyit kapna? Amennyi nekem még hátravan? Akkor lehet ő nem is kérné, mert többet, jobbat szetetne. De akinek olyanja van az odaadná neki? Dehogy! Megtartaná magának.

ma 01:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!