Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért van az, hogy muszlim...

Miért van az, hogy muszlim országokban sokkal fejlettebb az etikett mint európai vagy amerikai országokban ahol ehhez képest mintha barlanglakók élnének?

Figyelt kérdés

Törökországban például embernek érzed magad úgy beszélnek veled.

Europai országban meg kevés kivétellel meg a lekezelés, ha kikéred magadnak akkor meg el is küldenek ide meg oda.

Ez a vallástól és vallásos értékek, emberi méltóságtól való eltávolodás eredménye? Esetleg a liberalizmus ezzel jár?

okt. 25. 16:59
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nem, nem a nőkkel való bánásmódra utaltam, ami egy többszáz éves hagyomány, és nyilván az ottani nők akik ebbe születnek bele nem élik meg akkora tragédiának azt mint innen nézve sokan. Valamilyen szinten véleményem szerint is elősegíti a közerkölcsöt, nem csorgatják egymás barátnőire, feleségére a nyálukat, ez kevesebb házasságtöréshez, megcsaláshoz, összességében lelki szenvedéshez vezet. Erre az európai és amerikai alternatíva mi? A swinger, édes hármas, dogging, gruppen. Hát az az erkölcsösség és etikett nagyon magas foka!

Ugyanakkor Törökországban (amely példát én hoztam) a nők teljesen úgy öltözködhetnek mint Európában ha akarnak, nem annyira szigorú a tradíció. De ennek ellenére az etikett mégis sokkal fejlettebb, sokkal tisztelettudóbbak ott.

okt. 26. 10:34
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

11

Tehát azért kéne elnyomni a nőket, mert a férfiak megcsalják őket? Azt tudtad, hogy nagyon hasonló arányban csalják meg a párjukat a nők, mint a férfiak? A férfiaknak kiért nem kell hidzsábot viselniük?

A többire nem is reagáltál, de nem ismétlem meg. Honnan tudod egyébként, hogy a nők hogy élik meg? És miért csak a töröket nézzük? Mert más muszlim országokban már szerinted se jó a helyzete a nőknek?

okt. 26. 11:05
 13/20 anonim ***** válasza:

ChatGPT?

okt. 26. 12:54
 14/20 anonim ***** válasza:
30%

A muzulmánok mind büdös és faragatlan tevehajcsárok, viselkedésük állatias, csörtetnek, mint a barmok, pofátlanul eléd állnak, mintha ott sem lennél, tolakodnak, nem is ismerik a kulturált sorban állást, egymás feje felett ordibálnak a tömegben, köpködnek és a nyílt utcán vizelnek, talán oda is rondítanak.

Mindenfelé szemetelnek és a napi ötszöri mosdást csak imitálják, mert büdösek, mocskosak és borostásak, ápolatlanok.

Gorombák és illetlenek, finganak, büfögnek, ha kedvük tartja.

Kultúrálatlanok, brutálisak, az emberiség söpredéke.

A vallásukst nem ismerem.

okt. 26. 19:51
 15/20 anonim ***** válasza:
44%

Engem az undorított a legjobban, hogy a büdös, mosdatlan pofájukkal, amiben főleg az öregebbeknek rohadnak a fogaik is, állandóan belebeszélnek az ember arcába. A büdös lehelet gyomorforgatóan undorítja az európai embereket.

Viszont az ember szemébe szinte sosem néznek, csak sunyítanak, mintha gonosz, hitvány dolgokon törnék a fejüket, az ember szinte várjam mikor kapja elő a borotvaéles jatagánját.

Nagyon visszatetsző ez a sunyítás, a nyílt tekintet hiánya.

okt. 27. 09:01
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

15

Nem kicsit vagy rasszista

okt. 27. 09:59
 17/20 anonim ***** válasza:

Rasszista?

Mi ebben a rasszizmus, ha büdös a pofájuk és az arcodba beszélnek vele és te ettől undorodsz?

Meg ha állandóan félrenéznek, mindenhová csak az ember szemébe nem.

Tipikus sunyi viselkedés, állati utálatos.

Mondjuk nem barátkoztam eggyel sem, mert Németországban egy kukkot sem tudtak németül, angolul meg én sem vagyok perfekt, (megjegyzem ők sem) és már eleve visszariasztó volt az a két dolog, amit említettem, meg voltak még mások is.

Mellé zsíros haj, borostás arc, testillatok.

Egyetlen török sráccal voltam valamelyest jó viszonyban, de az már ott született 20+ évvel ezelőtt, az viszonylag normális volt, bár lehet, hogy nem számít, mert evett disznóhúst ( káposztás csülköt) és ivott sört is, vagyis aligha volt muzulmán, inkább török származású német lehetett már, aki ott szocializálódott német óvodában, iskolákban, szerintem születésétől németül gondolkodott már és rosszul beszélt törökül.

Az szerinted számít jelen vonatkozásban?

Talán csak annyira, hogy kontrasztként mutatja, hogy a többi mennyire más.

okt. 27. 10:34
 18/20 anonim ***** válasza:
20%

17

Mert úgy beszélsz róluk, mintha állatok lennének. Ez a rasszizmus tipikus vonása. Ettől persze a tapasztalatodat nem kérdőjelezem meg, de az is tény, hogy általánosítasz belőle, amiben viszont már esélyes, hogy túlzásokba esel. Mert tuti, hogy nem mindegyik muzulmán olyan, mint amilyennek leírod.

okt. 27. 11:52
 19/20 anonim ***** válasza:
68%

18

Állatias, igen.

A kutyámnak is büdös volt a pofája és az is az arcomba lihegett, de ettől függetlenül szerettem.

Amellett az, hogy ne általánosítsunk, az baromság, mindenben általánosítunk, ez egy megkerülhetetlen vizsgálati mód, amit mindenhol alkalmazunk a fő jellemzők meghatározásánál.

Emellett olvastam valahol, hogy az ember arcába beszélés és a sunyítás is kulturálisan jellemző az arabokra, muszlimokra, meg az eltérő térigényeikről, hogy minden további nélkül elém áll a Gellérthegyen, ha ő onnan jobban lát, leszarja, hogy elfedi előlem a kilátást.

Mindezt általánosan tapasztaltam is közöttük és talán valahol a vallásukban lehet az ilyen jellegű bunkóságok oka, mivel a vallások meghatározók kulturális kérdésekben, pláne az Iszlám, amely még az öltözködést, megjelenést is kőkeményen szabályozza egy sereg tiltással és előírással egyetemben.

Amit a kérdésben felvetett a kérdető, az hazugság, illetve maximum a saját bunkó szokásaik közepette lehet esetleg érvényes, ahol a nők terrorizálása, meg a gyerekek robbanómellénnyel való felruházása dicsőségnek számít, de európai kultúrközegben ők piszkos és aljas csőcseléknek minősülnek, akiktől minden gonosz és hitványság kitelik.

Ezt sokan megtapasztalták már és irtóznak tőlük a hollandok, dánok, a teljes német lakosság, meg kb. az európai lakosság zöme, csak sajnos azok nem, akik a politikát csinálják és Rózsadomb jellegű elit és zárt környezetükbe véletlenül sem mehet be a muszlim söpredék, így illuzórikus álmaik birtokában megnyomorítják szerencsétlen választóikat, amikor rájuk szabadítják ezeket a - hm - kiket viselkedésük miatt mindenki más utál.

okt. 27. 12:46
 20/20 anonim ***** válasza:

"úgy beszélsz róluk, mintha állatok lennének. Ez a rasszizmus tipikus vonása"

Csak azt mesélte el, hogyan viselkednek.

Teljesen igaz, tanú vagyok rá.

Az igazmondás lenne a rasszitmzs?

okt. 27. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!