Mi a tudományos magyarázat arra, hogy az ázsiai emberek a legintelligensebbek?
Az országok közötti IQ ranglistán az első 5 helyen ázsiai országok állnak:
Az ázsiaiak a technológiában is nagyot alkottak: az olyan óriáscégek, amiknek Nyugaton is élvezik a termékeit - Sharp, Samsung, Casio, Sony, LG - kivétel nélkül ázsiai vállalatok.
Miért van ez így?
Egyébkent engem is vonzz Ázsia, a jövőben ott szeretnék lakni!
A tanulás legfontosabb adata, hogy a tanuló érti-e azokat a szavakat, amiket a tanár vagy a tankönyv használ.
Ha pontosan érti, akkor nő az IQ-ja, ha nem érti, akkor csökken az IQ-ja
"Milyen szép is lenne, ha nálunk is így csinálnák. Bár ez csak álom marad."
A szakember leírásából az következik, hogy kábszeres. Hol van nálunk ilyen, hogy egyetemi anyag lecsúszott középiskolába? Fordítva van, a középiskolás anyag csúszott fel az egyetem elejére. Amellett minden középiskolás osztályban osztályban vannak jók. Annál több náluk sincs, az ő módszerükkel kerülnek elő a jók után azok a szorgalmasok, akik felmondják az elvet, és meg tudják oldni a típusfeladatokat.
" Hol van nálunk ilyen, hogy egyetemi anyag lecsúszott középiskolába?"
Valamikor mindenhol ez volt nálunk.
"Valamikor mindenhol ez volt nálunk."
Dehogy volt. Sosem volt ilyen. Mi lett volna? Mátrixszámítás, vektoranalízis, vonalmenti integrál?
Amúgy a beszélgetés pont arról szól, hogy most van lecsúszva, így a megjegyzésed a fontosságát tekintve is értelmetlen ide.
"Dehogy volt. Sosem volt ilyen."
Amikor én jártam, ilyen volt. A Fidesz-kormány háttéremberei is megsokallták.
"Amikor én jártam, ilyen volt."
Ne legyél szégyellős, mondjad, milyen témák voltak ezek? :D
Ez egy nagyon nehéz, eleve kérdés, hogy pontosan kit tekintünk intelligensnek.
Ha tanulásról van szó, akkor tényleg nagyon okosak, bármit megtudnak tanulni.
Ha új dolgok feltalálásáról van szó, akkor egyáltalán nem tűnnek túl intelligensnek, mondj pl. egy major invention-t ami onnan jött. Vagy nézd meg, hogy hány Nobel-díjast adott Kína, és hányat Magyarország, pedig hát Mo. csak egy 10 milliós ország, egy kisebb kínai városnak felel meg.
Sok minden közrejátszik ebben. A modern tudományok a múlt század első felében Európában fejlődtek (atomfizika). A magyarnak ez egy 3 órás vonatút volt, a kínainak meg leküzdhetetlen csillagközi távolság.
Ha nem pont a Nobel-díjasokat nézzük, szinte minden szakkönyv, amit Amerikában adtak ki, mondjuk 1970 után, valami fura ázsiai nevű szerző munkája, ez meg az ellenpólus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!