A régi időkben, amikor a tanár körmöst adhatott a diáknak, milyen volt az oktatás színvonala?
Azok jó tanáremberek voltak?
A diákok okosabbak voltak?
Amúgy szerintem testi fenyítéssel nem lehet oktatni és nem hiszem, hogy a gyakorlatban a fenyített tanulók jobban tanultak volna. És - bár javítsatok - de szerintem nem tanulmányi okokból kaptak körmöst, vagy más testi fenyítést, hanem fegyelmi okokból, szóval nem hiszem, hogy jobb osztályzatokat értek volna el vele.
Az oktatás színvonala világszerte vitatéma és nem kevés kívánnivalót hagy maga után.
Csatlakoznék az előttem szólókhoz. A körmös meg a pálca nevelési (pedagógiai) eszköz, nem oktatási.
Simán meg/fel lehet nevelni egy gyereket úgy, hogy egészséges, jól funkcionáló, megfelelően szocializált és a normákat helyesen ismerő és alkalmazó felnőtt legyen belőle anélkül is, hogy körmösöket, pofonokat, egyáltalán bármiféle testi fenyítést kelljen osztogatni.
Ja, hogy ez a szülő/tanár részéről nehezebb? Tessék ahhoz menni reklamálni, aki azt mondta, hogy a nevelés könnyű lesz.
---
Szóval, bár tény, hogy a diákok tudásának színvonala csökkent (lásd PISA eredmények), és ez időben egybeesik a testi fenyítés alkalmazásának csökkenésével, de ez csak idői korreláció, nem pedig ok-okozati összefüggés.
A tanárok hozzáállásával és minőségével is baj van, az oktatási rendszerrel is baj van, sok sebtől vérzik az egész. Az csak jó hír, hogy a körmös kihalt.
Nálunk már körmös nem volt, de szigor igen. Tartottunk a tanároktól. Így nekik könnyebb dolguk volt, könnyebb volt tanítaniuk, mert figyeltünk.
Nem volt mobil, nem mobiloztunk, nem verekedtünk, csak játékból. Az fel sem merült, hogy a tanárokat verjük.
Egyszer egy fiú agresszív volt egy tanárnővel. Azonnal kirúgták.
Szóval szerintem a fizikai erőszak nem elfogadott, jó, hogy már nincs. De a mostani sem jó, hogy a gyerekek verik a tanárokat, és kb. semmi következménye.
Nem a körmöstől lesz valaki jó tanító.
De a diák mindenképp okosabb lett, ha legközelebb nem akart körmöst kapni és ezért aztán igyekezett jól viselkedni. :)
Ma sajnos semmiféle eszköz nincs a tanár kezében a fegyelmezésre, de a diákok is szemtelenebbek, neveletlenebbek, mint anno.
Olyan meg elképzelhetetlen, hogy kirúgják pl. a bullyingoló diákot, mert minden esetben végül az áldozatnak kell elhagynia az iskolát és másikat keresni vagy még ő kerül javítóba, ha netán megvédi magát... ami rendkívül szomorú!!
"Olyan meg elképzelhetetlen, hogy kirúgják pl. a bullyingoló diákot, mert minden esetben végül az áldozatnak kell elhagynia az iskolát"
Velem ez történt. Nem azokat rúgták ki, akik engem zaklattak, hanem nekem kellett távoznom az iskolából. Pedig sokat dolgoztam, hogy felvegyenek oda.
6: na, látod erről beszéltem!
Sajnos minden a gonoszt védi, mert maga a rendszer gonosz....
Egyetértek veled.
Oké, csak más az, hogy veri a tanár a gyerekeket vagy sem, és más az, hogy egyéb lehetőségek viszont vannak az ilyen helyzetekre.
Ne ragadjunk már le a "két választásos" lehetőségnél, mintha csak az lenne lehetőség, hogy "vagy veri vagy nem és nincs semmi más".
A másokat bántó gyerekekre is simán lehet megoldásokat csinálni és ezek nem megoldhatatlan helyzetek, ügyek.
A gond az, hogy megszüntették a tanárok részéről a gyerekek testi fenyítését, de a felmerülő helyzetekre nem adtak megoldásokat.
Az meg valóban túlzás, hogy akár kirúgják az iskolából azt akit bántottak ÉS ERRE nem az a megoldás, hogy a tanár verhesse a tanulót!
Javítom nehogy félreérthető legyen:
Megszüntették a tanárok részéről a gyerekek testi fenyítését, és a gond az, hogy a felmerülő helyzetekre nem adtak megoldásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!