Tömeghisztéria, tömegpszichózis?
Mi a különbség?
Bibó használta a náci rendszerre a tömeghisztéria szót. Járványokkor is furcsa dolgok estek. Mikor melyik valósult meg a két emlegetett állapot közül?
A tömeghisztéria az amikor egy ember hisztérikus lesz és az átragad másokra. Pl valaki elkezd sikoltozva menekülni, majd mindenki egymást tapasva menekül azt se tudja miért.
A tömegpszichózis meg az amikor te viselkedsz úgy mint a tömeg. Pl egy koncerten ugrálnak és rád is átragad ez hogy most, de jó lenne ugrálni a zenére
Szerencsére, rám nem hat a tömegpszichózis.
Valószínűbb hogy Bibó használta rosszul a szót :)
Mint amikor rámondják random emberekre hogy pszichopata csak mert nem szimpatikusak
Hiába pontoztatok le, rám nem hat a tömegpszichózis!
Egyszer voltam egy szektás rendezvényen, és csak én voltam az egyetlen, aki nem esett extázisba!
A többiek mellettem ordibáltak, az egész terem!!!
#3 voltam
A pszichózis arra utal, hogy valaki elveszti a valóságérzékelését. Téveszméi és hallucinációi vannak.
Ez vezethet hisztériához, ami pedig visszahathat és erősítheti magát a pszichózist.
Lényegében a nácizmus alatt az emberek nagy tömegei hitték el, hogy borzasztó veszélyben vannak egy nemzetközi kommunista zsidó összeesküvés miatt. Ebben a konteóban való tömeges hit vezetett a tömegp-hez és a tömegh-hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!