A világ mai állapota miatt kik a felelősek?
"Hogy lesz atomháború, halálos járvány, rasszok, vallások közötti háború Európában, hogy a lányodat megerőszakolja vagy leszúrja valami kétes származású elkövető vagy sem. Totális bizonytalanság és káosz uralkodik."
Szerintem ellátogathatnál Gázába vagy Haitibe, hogy megtapasztald, milyen az, amikor valahol tényleg bizonytalanság és káosz uralkodik. Sírva menekülnél vissza az Európa nyújtotta biztonságba.
@6:
"Ismerem a történelmet de hadd ne hasonlítsuk a mai állapotokat az 500 vagy 2000 évvel ezelőttiekhez"
Mondja valaki, miután pont ezt az összehasonlítást megtette és kihozta, hogy régebben minden jobb volt. Még itt a GYK-n is ritka, hogy valaki ilyen hamar és ilyen könnyen belezavarodik a saját mondandójába is.
Tehát vegyük sorra.
A világ mai állapota nehéz ügy, fogalmam sincs mit mondjak a Göncöl csillaghalmazról. Ha csak a naprendszer a világ, erről annyit tudok, hogy éppen javakorabeli állapotában van. A földről is ugyanez hírlik. De amúgy az állapota romlik, az utóbbi 200 évben kezdte és mostanában gyorsul. Mindezért az emberiség felelős. Nem az egye ember, hanem az emberiség. Ha viszont a világ valójában az emberiség, akkor megemlítem. az egyfelől folyamatosan fejlődik, másfelől erősen inhomogén (a múltban, most és a jövőben), harmadrészt mindig is hullámzó jelleget mutatott. Például az ókor végén nagy szétesések, népvándorlások, dúlások stb voltak, aztán jött a középkor, ami bizonyos stabilitást hozott. Egy darabig. Ugyanez történt korábban, ez fog történni később is. Ennek meg oka az, hogy a fejlődés időnként elavulttá teszi a felépítményt, aminek a változtatása eléggé nyögve nyelős. Most éppen ez kezdődik.
Ha az emberiség békén maradt volna a botnál, ez most nem lenne.
1950 és 2000 között nem, de 1990-ig viszonylagosan stabil volt Európa, Ázsia keltei része és Észak Amerika. Ennek oka a hozzávetőleges erőegyensúly volt, egyik sem mert kezdeményezni. A világ többi részén sok borzalom volt (csak nem tudtál róla). 1990 óta viszont sok szempontból durván romlik a helyzet, ennek egyik fő oka az erőegyensúly felbomlása (lásd a szovjet hegemónia megszűnése).
Jó, vegyük Mátyást. Radikális Európapolitikai tevékenysége volt, ehhez elég sok pénzre volt szüksége. Jellemzően az ilyesmit vagy a saját orságukból vagy gyarmatosítással szedik össze a vezetők. Ezért kellő félelemmel vegyes utálat övezte, ám a néplélek azért tekinti jónak, mert a Verbőczi törvényekhez képest sok "demokratizálást" hozott. Eleget semmiképpen.
A káosz probléma a tiéd. Elég sokan meglehetősen jól tudják, mi a helyzet a háborúkkal, járványokkal ésa többi említett rettegnivalóval. De kétségtelen, nem könnyű, alapos odafigyelés és ismeret szükségeltetik. Azért ha áttekintjük a világ statisztikáit, Európában mind a lányerőszakolás, mind a kétes elkövetők száma csekély más helyekhez képest. Abban igazat adok, hogy ilyenekből egy darab is sok. Totális káosz és bizonytalanság egyes fejekben uralkodik, a magamén kívül számos esetet tudok, ahol erről szó sincs. És sok nagyságrenddel több, akiről konkrétan nem, de áttételesen tudom, szintén nem retteg. A bibliai végidők leírásához viszont számos durvább regényt említhetnénk, ez azonban az idodalom kategóriája.
Az a köz, amelyre hivakozol felfogásként, hát mit mondja. Ha ebből csak a magyar "köz" felfogását tekintem, kiráz a hideg. Az eredményétől pedig ölni volnék képes, ha ez opció lenne nálam. Amúgy Mátyás enm erőltethet olyasmit, ami utána sok évvel keletkezett. az irodalom alaposan besegített hozzá.
De nézzük a felelősség kérdését is. Az emberek sokfélék, mint te is említetted. Van nagyon buta és nagyon okos, és közte bármi. Van nagyon agresszív és nagyon félénk és közte bármi. Van önhitt és önbizalomhiányos. Továbbá ne feledjük, az ember a természet része, így érvényes rá az erőtörvény. Na most ha elképzelsz egy okos, agresszív és önhitt embert (errefelé a kelleténél többet ismerek személyesen), hozzáveszel egy buta, félénk és önbizalomhiányosat, meg az erőtörvényt, akkor azonnal adódik a gazdagság és szegénység, hatalom és elnyomás erőteljes megjelenése. Csak kicsit kell körülnézni, hogy ezer változatos konkrét példát sorolj. Szóval igen, a dolgokért felelős az evolúció, a természet törvényei és az egyes ember, akinek az átlagosnál jóval nagyobb hatása van a környezetére. kevéssé felelős, mert a körülményei ilyenné tették a szolgalelkű buta félénk ember.
Végezetül egy történelmi emlékezés. Tiborc panaszkodik Bánknak, mire ő: tűrj békességgel! mondta ezt az a Bánk, aki később így kiált fel: nincs a termtésben vesztes csak én. Ugye mennyire relatív minden? A jóságos és pozitív hős hogyan sajnálja önmagát és mennyire nincs empátiája jobbágya iránt. Most képzeljük a negatív hőst.
Befejezésképpen ezt a sok mindent nem saját kútfejemből hordtam össze. Vettem a fáradságot és olvastam, tanultam és ráadásul mindezt élveztem is. Ilyennek neveltek. Azonban ugyanez, bár lehet nehezebb másnak, de eltiltva nem lehet senki. És itt is látom, mennyire tágabb és fényesebb világgal rendelkeznek néhányan, biztos vagyok benne, sok dologban elégedetlenek, de káoszt nem látnak maguk körül. A káosz eloszlatásának egyik komoly eszköze a művelődés. Melléktermékkén még a megéltéletet is kellemesebbé teszi. Sok sikert, és légy üdvözölve e világban.
Mindannyian, persze kisebb-nagyobb mértékben.
De megnyugtathatlak, csak az emberek 20 % -a gonosz.
A többi csak képzetlen.
Nem ért az élethez, ezért követ el baromságokat.
Vegyük sorra:
A járványok terjedéséért az egyre gyorsabb közlekedés egyértelműen felelős.
Amíg gyalog jártak az emberek sokkal lassabban jutott el egy komoly járvány Kínából Európába.
Az Ebola semmiképpen sem tudott volna Afrikából kijutni, mert mire a fertőzött eljutna ide, addigra meghalt.
A légszennyezés nagy részéért az ipar és a szállítás felelős. Az ipar azt gyártja, amit megveszel, és elszállítja hozzád. Lehet forgatni a szemünket, de, ha nem ragaszkodnánk az egyszer használatos műanyag palackokhoz, hanem mondjuk a gyorsétteremben a saját poharunkba is kérhetnéd a buborékos izét, már nagy lépés lenne előre.
Na kicsit kitisztázva: Az ipar azt gyártja, amit a vevő megvesz. A szállító cég ezt szállítja a gyártótól a fogyasztóhoz.
Mátyás királynak (csak, ha már említettük), vajon hány kg vas eszköze volt? Nekem van egy 1250 kg-os autóm. Egy kerékpárom, baltám, fűnyíróm, fúrógépem (három). Szerintem ezzel messze több vasam van, mint Mátyásnak volt.
Mivel nem lázadok ellene, a munkáltatóim rá tudnak kényszeríteni, hogy napi két órát autózzak.
Volt egy nép, amit a Római birodalom idején elkergettek a földjükről. Ezt a területet a környező népek szépen elfoglalták. A történelem során volt egy időszak, amikor ezt a népet nem nézték jó szemmel Európában. Teljes okkal-joggal elkezdett innen menekülni, részben Amerikába, részben az Óhazába. Gondold végig: Mit szólnál, ha az avarok, hirtelen előkerülnének és követelnék Magyarország területét.
Az adott esetben a helyzetet az is cizellálja, hogy mind a betelepülők, mid a régebben ott lakók vezetőit nagyon nagy részben a szembenállás legitimálja, tehát az ellenségeskedés fenntartása az érdeke mindkét vezető rétegnek.
Szerintem a világ mai állapotáért mi vagyunk a felelősek
A szexuális devianciákkal kapcsolatban a véleményem teljesen eretnek:
Szerintem az erősítette fel, hogy rengeteget beszélünk róla, a munkahelyek támogatják a "Szexuális, vallási, etnikai és egyéb kisebbségeket".
Ha a kormányok és a média annyit mondana, hogy szeress, akit akarsz, légy vele boldog, előbb utóbb visszaállna a rend. Eltűnnének a "divat deviánsok", akik azért LMBTQ+ (meg még pár betű), mert menő, mert meg lehet jelenni a Pride-n (Pride-on?) és hasonlók.
A hatalmas migrációs nyomást több tényező okozza:
Afrikában és Ázsiában rengeteg proxy háború folyt a Szovjetunió és az Egyesült Államok között. A SzU összeomlott. Az általa támogatott államok lassan szintén. Ehhez jött, hogy az USA sok helyről visszavonta a támogatását, vagy a fegyveres erőit. Kivonult Afganisztánból, Bevonult és kivonult Irakba, és hasonlók. Ezzel egy csomó közel-keleti (middle east) országban tönkretette a megszokott erőegyensúlyt és káoszt teremtett. Ehhez jött, hogy a klímaváltozás miatt egyre melegebb van. Egy hatalmi káoszba süllyedt országból, aki teheti menekül, főleg, ha Németországban kijelentik, hogy tárt karokkal várják őket.
A tömeges migráció Európa felé nem újdonság, már 16 éve is volt olyan terület Nürnbergben, ahol csak a busz és a metró megállók feliratai voltak latin betűsek. Az is duma, hogy Magyarországra nem jönnek migránsok. Már a Rákóczi úton is van olyan szakasz, ahol az ember magyar nyelvel semmire se megy. De Budán az Alíz utcában sem.
Ausztrália haditengerészete legázolta az első "menekülteket" szállító gumicsónakot. Nagy felháborodást keltett, hogy ketten vízbe fulladtak. Kijelentették, hogy aki Ausztráliában szeretne élni, az tartsa be a szabályokat és adja be a szükséges iratokat.
Ugyan ebben az időben tömegek vágtak neki a Földközi tengernek, abban a reményben, hogy kimentik őket. Rengetegen vesztek oda. Nem értem, hogy az EU országok miért nem jártak el Ausztráliához hasonlóan. Aki valóban menekült, vagy van használható tudása, az jöhet, a többiek, meg oldják meg az életüket. Sokkal kevesebb halottal lehetett volna megoldani az egész hercehurcát.
Egy másik érdekesség, hogy hagyták a gettósodást. A mindenféle bevándorló vendégmunkások zárt közössége alakult ki, aminek a tagjai sem az ázsiai kútúrkörhöz, sem az európaihoz nem tartoznak. Egy ilyen szegregátumban könnyen radikalizálódnak a fiatalok, éppen a gyökértelenség miatt.
Mindenre válaszoltam?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!