Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hammurappi a saját korának...

Hammurappi a saját korának mérlege alapján jó ember volt?

Figyelt kérdés

A törvényei nagyon kemények, de mégiscsak a jó célt szolgálták.

Az ő idejében Hammurappi jó embernek számított?

szept. 1. 10:09
 1/10 anonim válasza:
13%
Minden uralkodó egy f@sz
szept. 1. 10:26
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

Igen.

Ezzel együtt a legfontosabb célja a rend fenntartása volt.

szept. 1. 10:36
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Mint a legtöbb ókori uralkodóról, úgy róla se tudunk sokat a fontosabb hóditásait és építkezéseit leszámítva. Ami a törvényeit illeti, azok sokkal inkább "csak" a meglévő szokásjog írásba foglalásai voltak.

Szóval kb mintha pár falfirka és egy-két facebook poszt alapján kellene eldönteni valakiről, hogy jó ember-e. Nyilván képtelenség.

szept. 1. 10:44
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
A saját korának mérlege alapján Hammurápi valószínűleg jó uralkodónak számított. Törvényei biztosították a társadalom működését, és megpróbáltak igazságot szolgáltatni a nép számára. Az akkori normák szerint egy jó uralkodó erős, határozott és igazságos volt, és Hammurápi megfelelt ezeknek az elvárásoknak. Emellett birodalma terjeszkedésének és konszolidációjának köszönhetően Babilon egy jelentős hatalom lett a térségben.
szept. 1. 10:52
 5/10 anonim ***** válasza:
86%
#4 Egyetértünk a ChatGPT-vel...
szept. 1. 11:03
 6/10 A kérdező kommentje:

Utálom a chatGPT-t, és elég ciki, ha valaki azzal válaszol.

szept. 1. 11:18
 7/10 anonim ***** válasza:
11%
Márpedig az a helyzet, akkor is ha nem tetszik. Nem értem mi a probléma a chatgpt-vel. Kb 100x értelmesebb, mint a legtöbb kérdés. Egy annyira egyszerűen megválaszolható kérdés, ami ez is, simán ezt kell használni. Ha valaki extrát tud hozzátenni az külön öröm. Akár tetszik, akár nem, az ilyen gyak szerű oldalak népszerűsége és relevanciája le fog csökkeni. Max trollkodásban és párkapcsolatokban lesz némi szerepe. A tényszerű dolgokban a chatgpt le fogja nyomni.
szept. 1. 11:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Értelmesebb? 😅

Mikor én kérdeztem, még a jw.org-ról (Jehova tanúi weboldala) is hozott nekem válaszokat, ami köztudott, hogy tele van téveszmével.

Egy üresfejű robot.

szept. 1. 11:29
 9/10 veszettkecske ***** válasza:
100%

Attól függ milyen mérlegre tesszük. A hatalom szempontjából jó ember volt.

A hatalom pedig a köznépet szolgálta akkor is, úgy-e :D szóval a piramis hierarchia szemszögéből is kiváló ember volt. Akadnak egyes vízbe vetett stb emberek, akik szerint ez nem teljesen így van és akár visszaélésre is lehetőséget adott, de ez csak az ő véleményük. Szerintem alapvetően elég egyetemleges, az élet minden területét átfogó törvények voltak ezek, amiket láthatóan azzal a szándékkal hoztak, hogy az élet békében folyhasson az akkori emberek hétköznapjaiban, hogy közben tökéletes fogaskerekei legyenek egy piramis alapú társadalomnak.

szept. 1. 13:12
 10/10 A kérdező kommentje:

Jó a nicked! 😅👍

Én is valami ehhez hasonló humorost akartam, de az enyém bénára sikerült. xD

szept. 1. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!