Hammurappi a saját korának mérlege alapján jó ember volt?
A törvényei nagyon kemények, de mégiscsak a jó célt szolgálták.
Az ő idejében Hammurappi jó embernek számított?
Igen.
Ezzel együtt a legfontosabb célja a rend fenntartása volt.
Mint a legtöbb ókori uralkodóról, úgy róla se tudunk sokat a fontosabb hóditásait és építkezéseit leszámítva. Ami a törvényeit illeti, azok sokkal inkább "csak" a meglévő szokásjog írásba foglalásai voltak.
Szóval kb mintha pár falfirka és egy-két facebook poszt alapján kellene eldönteni valakiről, hogy jó ember-e. Nyilván képtelenség.
Utálom a chatGPT-t, és elég ciki, ha valaki azzal válaszol.
Értelmesebb? 😅
Mikor én kérdeztem, még a jw.org-ról (Jehova tanúi weboldala) is hozott nekem válaszokat, ami köztudott, hogy tele van téveszmével.
Egy üresfejű robot.
Attól függ milyen mérlegre tesszük. A hatalom szempontjából jó ember volt.
A hatalom pedig a köznépet szolgálta akkor is, úgy-e :D szóval a piramis hierarchia szemszögéből is kiváló ember volt. Akadnak egyes vízbe vetett stb emberek, akik szerint ez nem teljesen így van és akár visszaélésre is lehetőséget adott, de ez csak az ő véleményük. Szerintem alapvetően elég egyetemleges, az élet minden területét átfogó törvények voltak ezek, amiket láthatóan azzal a szándékkal hoztak, hogy az élet békében folyhasson az akkori emberek hétköznapjaiban, hogy közben tökéletes fogaskerekei legyenek egy piramis alapú társadalomnak.
Jó a nicked! 😅👍
Én is valami ehhez hasonló humorost akartam, de az enyém bénára sikerült. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!