Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Milyen megfontolásból lett a...

Milyen megfontolásból lett a nyelcsaládunk neve finnugor, és nem ugorfinn, magyarfinn vagy finnmagyar? Nem magyarkodni akarok, de tényleg nem látom a logikát, pedig valahol olvastam, hogy oka volt ennek.

Figyelt kérdés
Valahol azt olvastam, hogy ennek az oka az, hogy a finn nyelv a finn-permi nyelvek legnagyobbja, de ennek alapján az ugor alágat is lehetne magyar alágnak nevezni, és mivel a magyar nyelv anyanyelvi beszélőinek száma valamivel nagyobb is, mint a másik ág, akár magyarfinn-ként is lehetne említeni a nyelvcsaládot.
aug. 18. 16:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Sokkal valószínűbb, hogy a magyar egy közlekedőnyelv volt, amit a szkíták használtak. Ebből aztán vettek át elemeket a finnugor népek is, innen a némi hasonlóság.
aug. 19. 09:56
 12/20 A kérdező kommentje:

@TappancsMancs:

Én még ezt a térképet láttam, és itt az urálin belül, a finnugoron belül sorolják a két csoportot.

aug. 19. 15:30
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

a nyelcsaládunk neve finnugor

-----------

1. Nem név, hanem magyarul nama.

2. Unk? Staládunk? Hát nem igen rakem, hogy te hogy olyan nyelven is makogsz(jah, új-ónemmagyaron!), de a magyar nyelv egy germán nyelv, a magyar nyelvet úgy mondjuk, hogy germagyar. A magyar nyelv indogermán és germán nyelv.

[link]

aug. 25. 14:21
 14/20 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Kedves 13-s!

Ezt kifejtenéd bővebben.

aug. 25. 18:31
 15/20 anonim ***** válasza:

kifejtenéd bővebben.

----------

Hogy fejteni? Nem rakem. Jah, oké regyni, racionális beszélni. Hát hoszzú volna.

[link]

aug. 25. 19:21
 16/20 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Belenéztem és a következő kétsoros vers jutott eszembe:

Nem tulajdonsága a papírnak,

Hogy van értelme annak mit ráírnak.

aug. 25. 20:02
 17/20 anonim ***** válasza:

Nem tulajdonsága a papírnak,

Hogy van értelme

következő kétsoros vers jutott eszembe:

----------

1. tulajdonság? Sajnos én ezt nem rakem. A tulaj az a tolvaj, indogermán tele stumától, így sajátosságot mondanál.

2. Ért? Az hogy a faszem? Stak indogermán er és ár stuma van, ér nem, ez sklavenaufstandi. Magyarul verstehen rakni.

3. A következ egy bullshit új-ónemmagyar halandzsa, a követ jevevényhang, ősmagyarul , magyarul ranakered.

4. A sor hangot dúrgerni, indogermán ser stumától ered, ősmagyarabb raku.

5. Az ész hangot is.

6. Hát az van, hogy én a te halandzsa nyelvedet bé nem rakem, attól, hogy halandzsa, racionalitásja nem van, stakhogy én racionálisan beszélem regyem, vagyis, ha te nem rakod, úgy nálad van a probléma. De sajna az van, hogy az új-ónemmagyarodat nem rakem, hogy nekem halandzsa, ahogy sajna az egész bulslhitedet. Én racionalisan leírem, hát ennyit erről.

aug. 25. 20:39
 18/20 Szándékos Bendegúz ***** válasza:

Kedves 17.-s

Szerintem valaki téged megtréfált.

Átragasztotta a billentyűiden a betűket.

Leírnád a kedvemért a magyar ÁBC betűit.

Ellenőrzésül.

aug. 25. 21:48
 19/20 anonim ***** válasza:

18/18 Szándékos Bendegúz *****

Kedves 17.-s

Ellenőrzésül.

--------------------

A kedves azt totál más, nem ellen, hanem alna, de inkább anta:antaőrtés.

Jah, igen a bullshitet félreírtem.

aug. 26. 08:05
 20/20 A kérdező kommentje:
Ki ez a germán idióta, és miért fossa teli a gyk-ot a germán baromságaival?
aug. 27. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!