Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért terjedt el a wc papír,...

Miért terjedt el a wc papír, ha a vízzel tisztálkodás sokkal higiénikusabb? Az ókorban még vízzel tisztálkodtak.

Figyelt kérdés

aug. 12. 05:43
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
70%

Nem írta talán senki, de a wc papír is viszonylag új találmány. Legalábbis ipari méretekben. Nem is olyan rég házaknál kiolvasott újságot használtak erre a célra.

Akinek van bidéje sem bízza az egészet erre. A nagyját ő is wc papírral intézi és utána hogy teljesen tiszta legyen.

A víztisztításhoz pedig, annyit hogy olyan mértékben sikerült elszennyezni a környezetet, hogy a házi víznyerésnél és a vezetékesnél is házi saját víztisztítót használnék.

Mindenféle gyógyszermaradványok kemikáliák hormonok lehetnek a vízben, nem is beszélve a mikroműanyagokról.

aug. 13. 09:32
 22/30 anonim ***** válasza:
40%

"amikor ÉN voltam gyerek, ami kb 50 évvel elöbb volt, mint a te

gyerekkorod."

Akkor tehát most vagy 120 éves? :D

aug. 13. 09:43
 23/30 anonim ***** válasza:
17%

"Mindenféle gyógyszermaradványok kemikáliák hormonok lehetnek a vízben, nem is beszélve a mikroműanyagokról."

Bármi lehetséges, mondta Virág elvtárs. Hogy ne az olcsó csapvizet igyad, hanem a 150 Ft/l-es ásványvizet.

A csapvizet én se szívesen iszom, de ezeket a flakonos vizeket drágállom.

EGYÉBKÉNT EGY MODERÁTOR KITISZTÍTHATNÁ A TOPIKOT, MERT NEM AZ EREDETI FELVETÉSRŐL SZÓL.

aug. 13. 18:39
 24/30 EagleHUN ***** válasza:
86%

"azbesztcement-tetőburkolat málladékát nem kívánom elfogyasztani!"

Mivel nem tudtam hogy abból van a tetődígy ezt légyszi ne ródd fel nekem.

Ennek fényében a tetőről gyűjtött sem javasolt. ( Vagy csak tetőcsere után...)

aug. 13. 23:02
 25/30 Meton ***** válasza:
36%
Úgy írtok, mintha a fürdés olyan természetes lenne. Nagyon sokáig a fürdés csak az arisztokrácia kiváltsága volt. Sem a parasztok, sem a katonák nem fürödtek. Amikor felmelegedett az idő, akkor mentek a folyópartokra fürödni, de akkor sem a tisztálkodáson volt a hangsúly. Tisztálkodás céljából nem tudom, mióta fürdenek az emberek, de nem egy régi hagyomány. Szerintem 100 évvel ezelőtt sem volt ez divat, főleg nem az ókorban. Az ókorban inkább az volt a különleges, ha egyáltalán kitörölte valamivel, mondjuk levelekkel, vagy mohával.
aug. 15. 15:05
 26/30 anonim ***** válasza:
60%
Nincs olyan település, amin valamilyen patak át ne folyna.
aug. 15. 16:51
 27/30 Meton ***** válasza:
73%

Az, hogy van patak, csak egy dolog. Sokan a víznek tulajdonították a fertőzések terjedését, vagyis már emiatt sem volt népszerű dolog a tisztálkodás. De találtam idevágó oldalt, ha valakit érdekel:

[link]

aug. 16. 14:26
 28/30 anonim ***** válasza:
67%
15: Tajvanon ezt én nem tapasztaltam.
okt. 11. 21:58
 29/30 A kérdező kommentje:
Miért, mi volt Tajvanon?
okt. 12. 00:43
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Méltóztass netán visszaolvasni a kérdésedre adott 15. számú válaszhoz. Amúgy mi lett volna? Kínai típusú vécék/nyugati típusú ("angol") vécék és high tech kultúra Tajpejben (Taibei-ben) /is/. Vécében mosakodásra lehetőséget sem a fővárosban, sem vidéken nem tapasztaltam, és vécépapír is volt mindenütt.
okt. 13. 09:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!