Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogyan ismerhetem fel a hamis...

Hogyan ismerhetem fel a hamis bankjegyeket?

Figyelt kérdés

Eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha a boltban a kasszáshoz hamis pénz keveredik, és abból ad vissza...

Vagy egy másik eset: az önkiszolgáló kasszák adhatnak vissza hamis pénzt?

Honnan tudjam egy bankjegyről, hogy igazi-e, vagy hamis?

aug. 5. 13:15
1 2 3
 21/24 EagleHUN ***** válasza:
51%

"A bank és az állam is ellenőrzi őket és a bankon keresztül mozgatják a valutát."

Ez így van én nem is erről beszéltem.

Az alkalmazott bármikor bevihet magával hamisat.

Kiadja és elteszi az ugyanakkora igazit.

Ezt ki tudja ellenőrizni és hogyan?

Sokkal kisebb a lebukás veszélye mintha idehaza hamis forintot akarnál elsütni az szinte garantált lebukás.

És ha hamis Yüant vagy hamis Hrivnyát nyomnak a kezébe?

A feliratokat sem tudja a legtöbb Magyar elolvasni rajta ( tisztelet a kivételnek - és én sem tudom elolvasni a cirillt és a kínait ) mert a karakterkészlet sem az amit mi használunk.

aug. 8. 00:34
 22/24 anonim ***** válasza:
83%

EagleHUN - az eszmefuttatásoddal csak az a baj, hogy az egy rendkívül kisstílű felfogáson alapszik. Az lehet, hogy a múlt század kilencvenes éveiben gyakran átverték a "madarakat" az útszélen kolbászoló feketepiaci pénzváltó-ügynökök, de egy stabil hellyel rendelkező pénzváltó iroda egyszerűen nem engedheti meg magának, hogy feleslegesen gyanúba hozza magát.

Az igaz, hogy 1-2 feljelentés semmit sem bizonyít, de 1-2 átverésből számottevő haszon sincsen. Az viszont tuti, hogy szinte minden átverést bejelentenek a károsultak, hisz ez a minimum. A megfelelő banki ellenőrző-testületél elkezdenek gyűlni a bejelentések, és bizony a pénzhamisítást nagyon komolyan veszik - tehát sorozatos csalásnál biztos lesz a lebukás!

Az ilyen pénzváltóhelyek magasabb érdekszférák köreibe tartoznak, tehát bizalmi, ellenőrzött magánéletű embereket vesznek fel a legalja pénztárosi pozícióba is. Nem babra megy itt a játék, hanem komoly pénzmosásokban is érdekeltek lehetnek az ilyen vállalkozások. Az ilyen helyeken dolgozó alkalmazottaknak álmában sem jutna az eszébe ilyen szánalmas kisstílű csalás, hisz az egész jövőjüket tennék kockára - mindössze néhány havi fizetésnek megfelelő össz-nyereségért!

aug. 8. 02:18
 23/24 kürasszír ***** válasza:
100%

# 20 # 21

Ha egy pénzváltó alkalmazottja, legyen Marika, rendszeresen hamis pénzt adna ki, a károsult ügyfelek sorozatosan jelentenek fel a hatóságoknál.

Gondolom, hogy lenne olyan ostoba ember, aki hamis pénzt kapott egy pénzvàltóban és nem jelentené a hatóságoknak, amikor kiderül, hanem magára vállalná a következményeket.

Bizonyítéka nincs szükség, több állampolgár feljelentése már alapos gyanú lenne a hatóságoknak.

Rendőrök mennének sima polgárnak álcázva a pénzváltóba, hogy lebuktassák a hamis pénzt kiadó alkalmazottat.

aug. 8. 06:51
 24/24 EagleHUN ***** válasza:
Jó rendben meggyőztetek legyen 99% ( 80% helyett)
aug. 8. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!