Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Hogyan ismerhetem fel a hamis...

Hogyan ismerhetem fel a hamis bankjegyeket?

Figyelt kérdés

Eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha a boltban a kasszáshoz hamis pénz keveredik, és abból ad vissza...

Vagy egy másik eset: az önkiszolgáló kasszák adhatnak vissza hamis pénzt?

Honnan tudjam egy bankjegyről, hogy igazi-e, vagy hamis?

aug. 5. 13:15
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Van neki vagy 10 azonosítója, nézd meg az interneten.
aug. 5. 13:18
 2/24 A kérdező kommentje:
Látom, a pénzen van azonsító, de hová írjam be?
aug. 5. 13:20
 3/24 A kérdező kommentje:
Amúgy nem gyanakszom arra, hogy hamis pénz van nálam, csak pusztán kíváncsiságból kérdezem, mivel szeretnék komolyabban foglalkozni pénzügyi témákkal. :)
aug. 5. 13:21
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván nincs UV lámpád, így legegyszerűbben a vízjelet tudod ellenőrizni, ami a fény felé tartva csak átnézetben látszik.

[link]

[link]

aug. 5. 13:25
 5/24 anonim ***** válasza:
84%
Nyilván attól függ mennyire jó hamisítvány. A boltokban az UV-fényben látható vízjelet nézik, azt is inkább csak a nagyobb címletek esetén.
aug. 5. 13:28
 6/24 A kérdező kommentje:

A vízjelet meg szoktam nézni, már csak azért is, mert látványos.

Egyébként a bűnözők a vízjelet nem tudják hamisítani?

aug. 5. 13:30
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Mindent lehet hamisítani... a kérdés az, hogy ez mennyire lesz drága, milyen kockázatot jelent, stb.

Ha máshogy nem, akkor bemegy a nyomdába, és lop pár ládával, vagy nyomtat.

A legtöbb bűnöző nem tudja hamisítani.

aug. 5. 13:33
 8/24 A kérdező kommentje:

Nagyon aljas dolognak tartom a pénzhamisítást.

Egyébként én szeretem a pénzt a kezemben tartani, viszont pont a hamisítása miatt jobbnak tartom a kártyás fizetést. Lehet azoknak van igaza, akik szerint jobb lenne eltörölni a készpénzt, és átálni az elektronikus valutára.

aug. 5. 13:41
 9/24 A kérdező kommentje:

Egyébként köszönöm a válaszokat.

Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy ha valutaváltónál váltatok eurót, akkor ott nagy valószínűséggel igazit kapok, ugye?

aug. 5. 13:42
 10/24 anonim ***** válasza:
78%

Pedig a pénz jobb.

Eleve nincs nálad az összes pénzed. Ha valaki ellopja azt, ami nálad van, akkor is marad még.

És ráadásul nem sodor adósságba. Míg, ha a bankszámlád üríti le, akkor ez könnyen összejöhet.

aug. 5. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!