Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Másoknál is előfordult, hogy...

Másoknál is előfordult, hogy felmenőjét, vagy rokonát úgy vitték el a holokauszt során, hogy nem volt zsidó?

Figyelt kérdés
Én nem rég kiderítettem, hogy az üknagymamám testvérét elvitték Dachauba, és ott is halt meg. Az okát még nem találtam meg, de az biztos, hogy nem volt zsidó. Minden nagyszülője katolikus volt.
máj. 9. 16:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
97%
Dédanyámat elakarták vinni mert külseje alapján zsidónak vélték, de valaki felismerte őt és igazolta, hogy nem zsidó. Egyébként a zsidóságon kívül még 1000+1 oka lehetett az elhurcolásnak. A védelmi per alapján arra gondolok, hogy a rokonod politikai elveit nem találták megfelelőnek és emiatt kerülhetett feketelistára.
máj. 11. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!