Simon Petrikov kérdése:

Akik tudnak angolul, mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Eben a videóban beszélnek a legalapvetőbb különbségekről a hagoymányos bal oldal és a hagyományos jobb oldal között, például hogy mit gondolnak a természetről és a civilizációról:

[link]

Tl;dr: Hagyományos bal oldal: szkizofrén matriarchátus, pogányok/pogányság, New Age, hippi, elemek, a természettel egyhangban élés, Attestupa, Midsommar, a civilizáció egy társadalmi/szociális konstrukció, teljes természetesség/természetes viselkedés, a ember természetes ösztöneinek való megadás, hedonizmus, "be as animals", "be as nature"

Hagyományos jobb oldal, a civilizáció felséges/isteni, Istentől származik, az ember felemelése, a természet meghaladása/túllépése/felülmúlása, a természetes ösztönökön való felülkerekedés, ezeknek a kordában tartása, irányítása, mesterévé válása, az ember felemelése ösztönlény/állat felé, "be as gods", "be as God"

Mit gondoltok erről a témáról? Érdekesnek találjátok? Inkább melyik életszemlélettel értetek együtt és miért?

2024. ápr. 25. 19:09
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja, és a a hagyományos jobb oldalnál lehagytam, hogy a hagyományos bal oldallal ellentétben (ami szkizofén matriarchátus) a hagyomáynos jobb oldal autista patriarchátus.
2024. ápr. 25. 19:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi az a szkizofén matriarchátus és autista patriarchátus?

Amúgy amiket leírtál mind szélsőségesnek tűnik, aki vakon követi ezeket általában nem gondolkodik önállóan. Vidit nem néztem meg, gondolom ott jobban kifejtik

2024. ápr. 25. 19:54
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
Nem nézek ilyen videókat, de jót nevettem ezen a két bombasztikus leíráson. Least dramatic philosophy major
2024. ápr. 25. 20:20
 4/6 Mojjo ***** válasza:
96%
Ezt nem lehetett volna a politika rovatba írni? Bár néha szokott szenny ömleni ide a tudomány rovatba is, de ekkora azért mégsem. Jó lenne az ürüléket a helyére nyomni, nem ide...
2024. ápr. 25. 20:44
 5/6 MDaniel98 ***** válasza:
100%
Nem tudom, nekem igazából ez egy nagyon idealista elképzelés, aminek egyik oldal sem akar, vagy tud megfelelni, egyébként sem szerencsés irreális elvárásokat támasztani a politikai oldalak felé, mert ha éppen tehetséges politikusok is kerülnek a pártban hatalomra, akkor sincs olyan, hogy egy politikus minden kívánalmunknak meg fog felelni.
2024. ápr. 26. 17:41
 6/6 NTBS ***** válasza:
Nem ez alapján élem az életem, ítélem meg a világot.
2024. ápr. 29. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!