Az Aradi vár mikortól lett Arad vármegye része (és csatolták el Temes vármegyétől)?
Figyelt kérdés
Több régi térképet és leírást is átnyálaztam, de ellentmondásos adatokat találtam.2024. febr. 27. 07:22
1/4 anonim válasza:
2/4 MDaniel98 válasza:
Azt tudom elképzelni, hogy miután Románia megkapta a területeit az első világháború után kicsit átrajzolhatták a megyék határait, az ő ízlésüknek megfelően.
3/4 A kérdező kommentje:
#08:46 már az első világháború előtti magyar térképeken is vannak ellentmondások
2024. febr. 27. 09:11
4/4 anonim válasza:
Az Aradi vár eredetileg az Erdélyi Fejedelemség része volt. Az Arad vármegye 1551-ben alakult meg, amikor II. János Zsigmond, Erdély fejedelme, létrehozta a vármegyét, és Aradot az egyik központjává tette. A vármegyét korábban Temes vármegyéhez tartozó területekből hozták létre, így az Aradi vár ekkor vált Arad vármegye részévé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!