Pécs és a Dél-Dunántúl gazdaságtörténetileg mindig egy folyamatosan tradicionálisan válságrégió volt?
Egész Magyarország válságban van. A mostani a legsúlyosabb a rendszervaltas óta. Ahogy Pécs környéke úgy az egész ország el fog szegényedni.
Ez a környék válságból válságba bukdácsol
A 20. század elején, különösen az iparosodás kezdetén, Pécs jelentős ipari "központtá vált, különféle iparágakban, például bányászatban"
Ezt csak a hülyék nem értik meg, de azokból itt egy biztosan van.
Én mondjuk a nemzetközi hírű szakember, Verebélÿ László egyetemi tanár, akadémikus fejlesztési elképzeléseit olvastam, erre kaptam meg a vágyvezérelt gondolkodást a tudatlanok tudatlanjától.
"A 20. század elején, különösen az iparosodás kezdetén, Pécs jelentős ipari központtá vált,"
Mihez képest? Győrhöz képest aligha.
A bányászatot (azaz a földből való nyersanyag kitermelést) nem mindenütt sorolják az ipar közé, jó okkal hiszen az ipar nyersanyagokból állít elő termékeket.
A legtöbb bánya Afrikában üzemel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!