Van itt még valaki, aki Csörsz rajongó? Megvitathatnánk pár dolgot.

Figyelt kérdés
2010. okt. 21. 18:35
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

nem azon van a hangsúly, hogy akarsz e ilyen felszínes szarokat kötni vagy sem, hanem, hogy nem igazán vann más választásod. (nekem szerencsére van társaságom, de gyomorideggel megyek be suliba, hiába bölcsészek, latexbe, meg leopárdmintás kesztyűbe járnak suliba. a hajuk feketére színezett és mindig egyenes, a szájuk pedig állandóan csillog) Körülöttem ez van.

bulik vannak. nyári fesztiválok. ha megtudjuk fizetni, de hely nincs, ahová kiüljünk, ahol megigyunk egy sört. nincs. ha szeretnénk se tudnánk mást tenni, mint élni a monoton életünket. ZHk, vizsgák, katalógus. Discoba én nem megyek, egy sörkertben is min. 300 a vizezett kőbányai. Pedig itt Pesten még mindig jobb. Éltem én vidéken. Apuci-anyuci gyerekei, kocsival járnak 18 évesen, köszönni meg nem tudnak, mert szakadt vagy hozzájuk képest. Igazából örülnöm kellene, van egy társaság, olyan 10 fő, akik hasonló nézeteket vallanak, van a perem, az is egy 10 , ők az újak, de váltakoznak, morzsolódik az egész. meg a mag, olyan 4-en, 5-en. A barátom szerencsére közénk való, de ha mondjuk Ő/Ők nem lennének... nos, nem tudom, hogy megtalálnám e a helyem a világban. Azt se tudnám, hogy hol kezdjem. Pedig uo. fiatal vagyok, mint mások, uo. problémákkal, és uo. értékekkel. Csak egyedül nem igazán megy az a féle érték, amiről én beszéltem. a csordaszellem, az összetartás értéke.

Mindenki maga alá ásott, és ez újfent szomorú.

a globalizációt nem szeretem (mert az szerintem egyenlő az amerikanizációval, Amerikáról meg ugye tudjuk, hogy nem hazudik, csak nem tud magáról), de ha folytatódik ez az egész itthon, akkor én is elgondolkodom, hogy megszökjek e. és itt most nem a politikára gondolok, hanem az emberek mentalitására. a pesszimizmus bennem is meg, de szerintem okom is van. Én az ifjúság miatt aggódok, nem azért, hogy ki bírom e spórolni az autótörlesztőt. olyan jelentéktelen dolgok. a kukarúgdosókról pedig ua. a véleményem, mint neked. szánalmas.

a másik, meg amikor Trianonnal jönnek. annyi, de annyi vajdasági barátom van, ők vannak tán a legtöbben közöttünk. ők azok, akik verhetnék a mellüket az egészre, de már baromira nincs kedvük háborúzni, beletörődtek, és ők is látják, hogy mi megy itt. nem kell nekik. nekem nem kell az ország. nem kell a társadalom. nem kell a pénz, és az egyetem se kellene, ha azt mások várnák el tőlem. én csak boldog akarok lenni. lehet, hogy kicsit önző, de ennyire egyszerű. ha mindenki így lenne vele, semmi baj nem lenne a világon. dehogy vezetne ez anarchiához. kinek lenne hozzá kedve? senkinek. :))

2010. okt. 22. 22:50
 12/12 anonim ***** válasza:

NEkem a kiüléssel nincs bajom, nálunk a baráti kör széledt szét. sajnos pont olyan korban jöttünk össze... jött az érettségi - már akinek, a többiek mentek dolgozni, ide oda, már csak néha az utcán futunk össze, taln néhány emberrel beszáélek is pár szót. A pénz alapvetően megvág, ez tény. De valahogy nekem mégsem volt ezzel problémám. Mindig megszereztük ami kell, mert nem voltak nayg igényeink. két éve lementünk hegyaljára, pénz nélkül, belépő nem volt. Megoldottuk, aludtunk a tiszaparton, aludtunk kocsmában, vagy nem aludtunk, leginkább :) egyébként én elmegyek dolgozni, bárhova ha valami nagyra gyűjtök, de ritkán gyűjtök. Örülök neki ami van, és ez elég.

A csillogós hajú lányok páduckesztyűben... Vicces ezen pont tegnap nevettem :) jött szembe egy kiscsaj, alig 15, és úgy volt öltözve mint a világsztárok a grammy-n. engem ez valamiért nem zavar... jó egy kicsit, amikor látom hogy hogy néznek azokra akik nem ilyenek. Gondolom rám is, nem érdekel. Nekik ezek az értékeik, én valami nagyobbat akarok... akartam. Mikor fiatalabb voltam és naív. Mostmár nem akarok világotmegváltani, mert rájöttem hogy kevés vagyok hozzá. A saját és barátaim élete, az más.

A hétköznapok monotonitása... hát igen. Én ezt úgy odlom meg hogy idióta vagyok. PErsze, nem 100%-os technika, de legalább jól érzem magam. Ugyanúgy bejárok én is suliba, utána munka ha van, és ha nm purcanok ki teljesen hétvégén egy-egy kocsmatúra vagy házibuli is belefér, de kispolgárosodom elég erősen sajnos :) Viszotna hétköznapokat legalább nem savanyú pofával élem túl. Szerintem ez a legnagyobb baj az emberekben. Mész pesten, kettesmetró kora hajnal, körbenézel, és az emberek arca... mint akiket három vizilo erőszakol éppen s*ggbe. ÉS ha te nem vagy ilyen, neagyjisten még mosoylogsz is, hát csodah ogy nem hívják rád a mentőket. Mondjuk valóban kell egy idegállapot és egyfajta katty hogy ezt véghezvidd, de én kifejlesztettem:) Általában nem érdekel hol vagyok, ha amókuskerékben is, azt is megpróbálom mesterien csinálni. Ezért jó hülyének lenni =)

A globalizációval nekem nincs bajom. mondjuk mi magyarok ezt is sz*rul csináljuk, de engem nem érdekel. Alapvetően nincs bajom az újításokkal. sőt. nem szeretem a túl konzervatív felfogásokat, semmilyen értelemben sem. Még zenében sem. Úgyértem, szeretem a klasszikkusokat, persze. Hallgatok Clasht, ugyanúgy. De nem ítélem el az újat, mert adhat valamit az is. Kell a frissítés. Ha nem lenne globalizáció elmaradnánk. és ha elmaradnánk semmi nem jutna el hozzánk. Akkor pedig szépen lassan fulladnánk meg abban a sz*rban amit idáig kitermeltünk, nekem meg ez nem kell. Persze ez az én felfogásom, látom a rossz oldalát is. de az csak azért van mert magyarok vagyunk, és ugye itt semmi nem úgy működik:)

trianon... engem ez annyira nem érdekel, hihetetlen milyen viátim voltak belőle. Azok az emberek ebből semmit nem észlelnek már, esetleg a 110 éves mamika aki még emlékszik milyen volt anno. NAde valljuk be ő nemsokára elpatkol. A többeik oda születtek, így éltek, csak az elmélet zavarhatja őket esetleg, bár az is inkább a nagy magyarokra jellemző akik itt maradtak. egyébént csak józan ésszel kéne belegondolni... ezt a kis sz*rt sem tudjuk fentartani, visszacsatolnánk nekünk azokat az elszegényedett részeket, hát pár éven belül lehúzhatnánk a rolókat. MErt akkor katasztrófa volt, mert termőföldek, bányák minden. de mára ott is csak az üresség amradt. Bár alapvetően ez azért lehet mert nem érdekel a nemzet mint olyan. Ha oda akarok menni odamegyek ha már szlovákiának hívják is.

az egész el van b*szva, mert nem figyelnek egymásra az emberek. Itt már nem is ideológiák vannak, csak személyek akik bezárkózva állnak avilággal szemben. Megint ott tartunk mint akkor tartottak, a beat létrejötte előtt. hogy valamit tenni kéne. A különbség csak az hogy mostmár nincs meg ez a szellem az emberekben. Sokkal könnyebben beletörődnek, és mennek, és inkább kinyalnak még 5-10 s*gget. Ez már zavar. NEm azért mert sz*ros lesz anyelvük, hanem mert ezzel egyedül hagytak minket, azokat a keveseket akik még látják a csoport értékeit, az összetartást, hogy nincs olyan hogy ÉN, olyan van hogy MI. És én a barátaimért a kezemet a tűzbe tenném, talán néhány megtenné ugyanezt értem... de ez mrá cska egy két ember, a haverokért már nem tennék meg mindent... najo, de. de ráb*sznék. sajnos még minig naív vagyok:) egyébként a barátság is kiveszőben lévő fogalom mióta ennyire felerősödtek aszemély érdekei. kiváncsi vagyok hova fog fajulni a dolog, hogy lesz-e a közeljövőben valóban olyan nemzedék aki mer is tenni valamit, vagy még nem érett meg erre a világ. Ha lesz, az radikális lesz, ennyi biztos. De nem is baj... valakinek fel kell nyitni az emberek szemét, ki kell mozdítani őketa hétköznapokból, az unalomból, és le kell törölni az arcukról azt a fintort ami ráégett az évek során. MEg kell tanítani nekik mik az értékek, mik az örömök. Mert már csak a nagy dolgoknak örülnek, pedig a legszebb dolgok a világban mind apróság... ez most olyan hippis szöveg tudom:) De nézd végig... aki még tud boldog lenni... ők azok akik látják a kutyasz*r alatt a zöld füvet, akik érzik a hullaszag mögött a virágillatot. nem az aki tud örülni egy új autónak. és minket hülyének néznek, vagy morbidnak, mert érezzük a virágillatot, de mindenképpen elitélendőnek és idiótának.., pedig ez a titka a monotonitás leküzdésének.

2010. okt. 23. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!