Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Nagy Lajos király - a magyar...

Nagy Lajos király - a magyar szuper hős?

Figyelt kérdés

Nagyon sok hadjáratot indított, és sikerei is voltak. Nekem szimpatikusabb mint Mátyás király, aki óvatos, sunyi külpolitikát folytatott a törökkel szemben, nem akart kifejezetten harcolni ellene. Az vártuk volna tőle, mint az apjától, hát ebből nem sok lett.

Nagy Lajos királyunk viszont odacsapott, emlékezetesek a nápolyi hadjáratai is.

2023. nov. 15. 19:47
1 2
 11/11 MDaniel98 ***** válasza:
Sikeres uralkodó volt, és én több magyar történelmi ihletettség sorozatot/filmet szeretnék látni, bőven vannak a történelmünknek olyan epizódjai amik érdekesek lehetnének, és nem csak a történelmet kedvelők számára (bár tenném hozzá, hogy olyan rendezőktől és producerektől akik rátették a kezüket a jelenlegi magyar filmgyártásra magas színvonalú produkcióra nem lehet számítani), de én nem tartom szuperhősnek. Amúgy sem lenne jó, ha átvennénk mindent az USA-tól, csak azért, mert ott most éppen nagyot megy a szuperhős-kultusz.
2023. nov. 19. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!