Az emberekből miért nem vált ki undort a méz, hiszen egy ízeltlábú nyálával testnedvével keveredett löttyről van szó?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Lehet, hogy van, akiből undort vált ki, de amúgy a mézfogyasztásnak több évezredes hagyománya van. Értsd, mindenkinek a már gyerekkorától természetes.
Persze vannak, akik nem szeretik, többek között én sem, de nem azért, mert undorodok, csak egyszerűen nem szeretem az ízét.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Rosszul látod kérdező. A méhnek az okádékáról beszélünk.
Engem egyébként sokkal jobban undorít, amikor mások a "haltejet" eszik meg, amit valójában halg..ci.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az undor csak egy magasabb rendű idegi reakció, ha nem direktben káros anyagok érzékeléséhez kötődik.
A méz ehető, steril és vizuálisan tiszta - tehát alapból nem undorító.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Olyan mint a méz, olyan édes,
Olyan szép volt minden éj"
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Az undor általában nem elvi alapon működik, és amikor igen, akkor sem ilyen magasröptű összehasonlító elvek szerint, hogy hát tUlAjDoNkÉpPeN "ízeltlábú nyálával testnedvével keveredett löttyről van szó".
Az alkohol meg bizonyos gombák ürüléke, de ez szerinted érdekel valakit?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sok mindent megeszünk, amit egyébként undorítónak is lehetne tekinteni:
A tojást: ami gyakorlatilag egy petesejt, amin gyakran látszik a kakasnak a g-e is.
A kolbászt: amit a disznó beleibe töltúnk, pont abba a bélbe, amiben korábban a sz közlekedett.
A disznósajtot: amit q disznó húgyholyagjába töltünk
A gömbecet: amit a disznó gyomrába töltjük
Kakas töke: no comment, de írtóra fincsi csemege, csak ajánlani tudom
Halikra: no comment
Disznóhere: no comment
Állatok agya: no comment
Állatok vére: no comment
....
Indiába pl. megisszák a tehén vizeletet, és falatoznak a tehén sz-ból, mert úgy gondolják, hogy minden szent, ami a szent állatból jön ki.
Keleten bogarakat, csúszómászokat esznek.
Ergó: egy rakás undorítónak tűnő dolgot megeszünk, mert finom, és nem igazán törődünk az ételek undorító részével.
Én mézet pl. nem eszek, de nem szért mert undorodok a rovar hányadéktól, hanem azért mert utálom az édes dolgokat.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem hiszem, hogy az emberek belegondolnak, hogyan jön létre. Ha látnának róla egy gyorsított filmet, hogyan keletkezik, lehet, hogy sokan nem ennének többet. Valószínűleg én sem. De amikor leveszem a polcról és látom, hogy szép színe van, jó illata és íze, akkor egyáltalán nem szokott ez eszembe jutni (sőt, én ugyanúgy megeszem, amikor már megcukrosodik).
Ez olyan, hogy ha a párizsiról látnák az emberek, hogy miből mixelik össze készítéskor, lehet, hogy azt sem ennék meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!