A Brit Birodalom hajtotta végre a legtöbb gonoszságot az emberiség történelmében?
10/
Na..Esetleg néhány törzsben előfordulhatott kannibalizmus...De azt ugye te sem gondolod komolyan,hogy mondjuk Indiában,Hong Kongban..stb.mindenki a másik szívét tépkedte ki élelem gyanánt?
Nyugat-Európa pedig elhozta nekünk az örökbéke és örökjólét korszakát, csak a szív és nyakmetsző barbárok nem tudják kihasználni a globális fogyasztói kapitalizmus adta lehetőségeket. De sebaj. Belgium és a fejlett országokért úton van már a galaktikus felmentősereg!
(Egyébként Orbán egy neolibsi..............)
17-es, például a HUN Birodalom vér nélkül született. Diplomáciai alapon, vagyis Attila szövetséget kötött Európa népeivel. Az más kérdés, hogy a szövetség háborúra szólt és nagyon rövid ideig tartott.
A 13-as szépen kifejtette, hogy a rabszolgatartás most is létezik, bár talán nem a durvább fajtájára gondolt. Konkrétan már nem emberek, vagy csoportok a rabszolgák, hanem egész országok. Ez még rosszabb, mint a régi változat, amikor a legyőzött népeket ahelyett, hogy lemészárolnák, eladták rabszolgának. Ezzel szemben ez ma úgy működik, hogy az ország eladósodik, aztán az egész állam dolgozik ingyen valakinek. Na igen, az afrikai gyarmatok papíron valóban felszabadultak, de a gazdasági függőségük örökre megmaradt. Ja, hogy vitték hozzájuk a civilizációt. Ez igaz, de arra azért ügyeltek, hogy az önállóságukat ne nyerhessék vissza. A rabszolgáknak is adtak enni, meg ruhát, de szabadságot nem.
Akik viszont pont a gyarmatosítók ellen harcolnak, azok az oroszok. Nem állítom, hogy tiszta szívjóságból teszik, inkább a hatalomért, de eddig sikeresek.
#18 nem erre gondoltam rabszolgaság alatt. Hagyományos értelemben vett rabszolgaságról beszéltem. Jelenleg is vannak olyan afrikai országok ahol sose törölték el a rabszolgaságot, így jelen van a kényszermunka, szexkereskedelem. Ha a modern értelemben vett rabszolgaságra gondolunk, ez a szám 45,8M fő, amiből 10M gyerek. És ez még mindig nem a "gazdasági függésben lévő" kategória. Itt Európában egy kis buborékban élünk, de a világ többi országa közel sem ilyen biztonságos és emberséges mint a nyugati világ, úgyhogy nehéz elképzelnünk hogy jelen pillanatban is vannak emberek akiket pénzért vettek hogy egy-egy szudáni hadúrt szolgáljanak például
Értem, mit értesz, hagyományos rabszolgaságon, de ez az ókorban elfogadott dolog volt. Nekünk az jön le, hogy erővel elhurcolnak valakit, hogy aztán munkára kényszerítsék, de nem feltétlenül erről van szó. Gyerekeket például pénzért oda szokták adni valakinek, hogy felnevelje. Ez önmagában nem rossz, csak ha kihasználja a helyzetet.
Most ezt nagyon nem jól mondtam, de mondok egy példát. Mondjuk Marokkó eladósodik, amit a brittek felvállalnak. Vagy a franciák, ezt azért konkrétan nem tudom. Innentől kezdve Marokkó elveszti a szuverenitását, a külföldiek bármibe beleszólhatnak. A demokratikus választásokon a külföldiek fogják megmondani, kik kerülhetnek kormányra.
A modern gazdaságnak pont ez a lényege, hogy ezt bizonyos nagyhatalmak valóban meg is teszik. Megmondják, ki lehet a vezető, és elhozzák ingyen az értékes erőforrásokat. Mondjuk Irakból elhozhatnák ingyen a kőolajat, csakhogy Irak nem hajlandó kibányászni. De Afrikából bármit elhozhatnak, mert az országhatárokat úgy húzták meg, hogy ne tudjanak összefogni. Gondoskodnak róla, hogy az elmaradott színvonal megmaradjon. Rendszeresen háborúkat robbantanak ki, nehogy fejlődni tudjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!