Miért van több honfoglaló gén a magyarok körül lakó nemzetekben mint a mai magyarokban? Új kutatás anyaga genetikai távolságot ábrázoló térképppel!
Kattints a Download full text PDF-re a teljes tanulmányért, és nézzed meg a a 6. oldalon levő két térképet. A térkép a honfoglalók összehasonlítás a középkori
B térkép pedig a modern populációkkal.
A mai magyarok legkevésbé rokonai genetikailag a honfoglalóknak az egész régióban.
#9/#10
Látom nem csak az angol nyelvű cikk szövegét, hanem az általam írt magyar nyelvű szöveget sem tudod értelmezni. Persze az eddigi munkásságod fényében nem lep meg...
Még 1X, elmagyarázom neked, mert vagy nem érted, vagy tagadásba menekülsz.
A denializmus egy pszichológiai jelenség, pont az amit te most művelsz:
A B térkép a honfoglalók genetikáját hasonlítja össze a mai modern populációkkal. A hasonlóság mértéke a barna szín intenzitása a B térképen.
Magyarország azonban fehér folt, szemben a szlovákkal lengyellel és románokkal, szerbekkel. Azaz, ezek a népek hordoznak honfoglalókhoz hasonló genetikát (mégha kicsi mértékben is) a mai magyarok azonban semennyire sem, mert Magyarország fehér színű, akárcsak Anglia Franciaország stb...
Mondjuk ennek sosem állítottam az ellenkezőjét...
De akkor még egyszer elmagyarázom én is neked. Ezt írtad:
"A térkép a honfoglalók összehasonlítás a középkori
B térkép pedig a modern populációkkal."
Ami viszont egy hazugság (vagy csak alapszintű szövegértésre sem vagy képes, ezt döntsd el te), mert az "a" jelű térkép is a mai populációkéval hasonlítja össze a honfoglaló magyarok DNS-ét, csak nem egy adott szakasz szekvenciája, hanem a haplotípusok gyakorisága alapján.
Mondjuk pontosan ugyanezt leírtam már az első válaszomban is, és akkor sem ment át, szóval igazából nem tudom, miért strapálom magam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!