Miért van több honfoglaló gén a magyarok körül lakó nemzetekben mint a mai magyarokban? Új kutatás anyaga genetikai távolságot ábrázoló térképppel!
Kattints a Download full text PDF-re a teljes tanulmányért, és nézzed meg a a 6. oldalon levő két térképet. A térkép a honfoglalók összehasonlítás a középkori
B térkép pedig a modern populációkkal.
A mai magyarok legkevésbé rokonai genetikailag a honfoglalóknak az egész régióban.
"A térkép a honfoglalók összehasonlítás a középkori
B térkép pedig a modern populációkkal."
Nem. Az "a" jelű térkép a honfoglaló magyarok haplocsoportok gyakorisága alapján számított hasonlóságát mutatja a modern populációkhoz, a "b" térkép pedig egy régió (HVS-I) szekvenciája alapján mutatott hasonlóságot.
Az egyébként jó kérdés, hogy a második térkép szerint miért alacsony a mi magyar lakosság vizsgált mtDNS régiójának hasonlósága több szomszéd országéhoz képest. (Bár azt az állítást túlzásnak érzem a térkép alapján, hogy a legalacsonyabb a régióban.) Mindenesetre az látszik, hogy ez pont nem egyezik a másik térkép eredményével. Az is látszik, hogy elég alacsony hasonlóságról van szó mindkét esetben. Ez alapján elképzelhetőnek tartom, hogy véletlenszerű hatásról van szó.
"Jelenleg még nem tartom túl relenvánsnak az archeogenetikai eredményeket."
Mert szembemegy hagymázas turánista elképzeléseiddel?
Értem én, hogy annyira fogalmatlan vagy, hogy a saját magad által küldött cikket se tudod értelmezni, de ezt miért reklámozod?
5/7 A kérdező kommentje:
archeogenetikai eredményeket."
emegy hagymázas turánis
-------------
Archeogenetika?Aha!Inkább olyan bullshit, összeállított prekoncepciós ideológiai statisztika,a hogy a fingrizmus. Az egész marad egybullshit, és nem is releváns, hisz a magyar nyelv nem fingár nyelv, hanem indogermán és germán nyelv.
Hagymáz?Nem ismerem ezt a hangot, ilyen nekem nem van, stak libernyák makogjáka szájukon ezt ahogy látem. Ilyen hangot nem hallottem, stak az interneten olvastem, de stak libernyákoktól.
Most mondem, hogy nem rakem ezt a hangot, de ez a hagymáz a fingrizmus.
Sadam szövegértési problémákkal küzd. a Kérdés nyilvánvaló hogy modern populációkkal kapcsolatban, mégpedig a modern Magyarokkal kapcsolatban tettem fel, és az is nyilvánvaló hogy a honfoglalókkal hasonlítom össze őket. Tehát logikailag csak a B Térkép releváns.
Mindig sorban elveszti a vitákat de gőgje nagyképűsége ennek ellenére megmarad. Ezzel próbálja pótolni az érvek hiányát.
#7 (23:17, ha esetleg ezt is törölnék, miután itt is csak személyeskedni sikerült)
"a Kérdés nyilvánvaló hogy modern populációkkal kapcsolatban, mégpedig a modern Magyarokkal kapcsolatban tettem fel, és az is nyilvánvaló hogy a honfoglalókkal hasonlítom össze őket. Tehát logikailag csak a B Térkép releváns."
A sok értelmetlen rizsázás helyett esetleg próbáld már meg elolvasni az általad hivatkozott kép feliratát. Ne csak azt a mondatot amit (az azóta az oldal szabályainak be nem tartása miatt törölt) korábbi válaszodban kiemeltél, hanem esetleg ezt:
"(a) The genetic distance map based on high resolution haplogroup frequency of 157 modern populations shows that modern Central Asian populations are highly similar to the conquerors."
Berakjam neked google fordítóba, vagy ennyit legalább meg tudsz csinálni magadtól is?
A B térkép az honfoglalókat hasonlytja a modern populációkhoz, köztük a magyarhoz.
A mai Magyarországon fehér folt van ami a honfoglalókhoz hasonló génállományokra vonatkozik, ellenben egy rakás környező ország színes, tehát bennük van több honfoglalókra hasonlító gén.
Sadam vagy hazudik, vagy nem tud angolul sem.
Itt az idézet.
(b) "sequence based genetic distance map, encompassing 141 MODERN populations, shows the Central Asian anity to the conquerors "
Máskor ne hazudjál Sadamka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!