Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Magyarországon most mestersége...

Magyarországon most mesterséges viharok vannak?

Figyelt kérdés

2023. aug. 6. 03:55
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
78%
#19 Ha annyira izgat a jövőd, akkor inkább olvass utána a klímaváltozásnak.
2023. aug. 7. 00:19
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
#21 Te meg az új világrendnek.
2023. aug. 7. 00:21
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
Ja és #21, küldtem neked pár linket kicsivel korábban privátban. Kedves, hogy arra nem reagálsz, de itt be tudsz szólni. Olyan linkeket kaptál, mint pl. az új világrend nemzetközi konferencia, ami többekközt a népírtásról szól. Jóval komolyabb a helyzet, mint a szaros klímahiszti, ezt fel kéne fogni végre.
2023. aug. 7. 00:34
 24/32 2*Sü ***** válasza:
80%

#17 > Bizony a valódi tudomány bizonyított, leellenőrizhető és nem elméletekre meg tévhitekre épült.

Pl. a #20-as válaszom első részében a számításokhoz mindent le tudsz ellenőrizni magad. A víz párolgáshőjét nagyságrendi pontossággal le tudod mérni egy ismert teljesítményű villanyrezsóval, egy lábossal, meg egy pohár vízzel. Magyarország területét is viszonylag jól lehetne saccolni némi autózással vagy vonatozással, ha nagyon kételkednél benne. Magyarország villamosenergia-fogyasztását ha arányosítod, akkor nem tűnik irreálisnak az adat.

Akkor mi ebben pontosan a tévhit? Melyik adat vagy összefüggés az, ami hibás és erre miből lehet következtetni?

> A tudomány például nem a vuhani képzeletbeli denevérben hisz, hanem a létező, leinformálható, koronavírusokkal foglalkozó és kísérletező vuhani virológiai laborban.

Nem, ebben az emberek hisznek. Meg esetleg a politikusok. A tudománynak megvannak a maga módszertanai, amit fel lehet használni akár a SARS-CoV-2 eredetének a kutatásában is, bár ez viszonylag képlékeny terep, mert nyilván itt már beleszólnak vágyak, célok, politikai sakkjátszmák és miegyebek a diskurzusba. Hogy most mik a kutatás eredményei az mindegy is. Elképzelhető az, hogy a vírus egy laboratóriumban lett mesterségesen létrehozva? Hát jó képzelőerőm van, el tudom képzelni. De mindegy is, hogy el tudom-e képzelni, meg hogy a kutatások amúgy ténylegesen milyen adatokból milyen következtetést vontak le, két dolog elmondható:

1. Az, hogy a vírus egy laboratóriumban lett mesterségesen létrehozva, az nem mond ellent semmilyen tudományos összefüggésnek, a feltételezése nem abszurd.

2. Teljesen irreleváns annak a kérdésében, hogy lehet-e az időjárást manipulálni.

Merthogy ha számolgatok, ismerve a világ energiatermelésének nagyságát – ha nem bízok az adatokban, akkor józan paraszti ésszel akár csak megsaccolom –, valamint ismerek alapvető, otthon is ellenőrizhető és lemérhető összefüggéseket és adatokat, akkor az időjárás célzott, irányított és azonnali – mondjuk egy éven belüli – manipulálása abszurd.

~ ~ ~

A harmadik világrend mögötti összeesküvésben én nem hiszek. De ez szubjektív vélemény, alapvető ismereteknek és összefüggéseknek nem mond ellent, tehát akár lehetne is ilyen összeesküvés és olyan célkitűzések amiket ennek tulajdonítanak, pl. a népesség megtizedelése. Most ugorjuk át azt, hogy ez mennyire racionális és hasznos cél, de lehet, hogy az összeesküvő sem gondolkodik racionálisan.

Feltéve, de nem megengedve ha létezik is ilyen összeesküvés, és akarja is az időjárást manipulálni célirányosan, nem fogja tudni. Ahhoz a Föld egészét érő napsugárzás energiájával összemérhető energia kell, és mivel az óceánok nincsenek lefedve mondjuk napelemekkel, de még a szárazföldek igen jelentős része is lakatlan és érintetlen, ennyi energiára vagy nem lehet szert tenni, vagy ha igen, akkor ezerszer hatékonyabb módja is lenne a célok eléréshez ennyi energiának, mint az időjárás manipulálgatása.

Pl. ha ennyi energiám lenne, akkor elég lenne mondjuk egy morzsányit ráereszteni a villamosenergia-hálózatra, ha ügyes vagyok, egész Európa teljes elektromos hálózatát ki tudnám sütni. Máshonnan hozott áram nélkül a helyreállítás is esélytelen, mert mondjuk egy új transzformátor alkatrészeinek a legyártása sem fog menni áram nélkül. De áram nélkül kvázi semmi más sincs, mert más infrastruktúrák vezérléséhez, működtetéséhez is kell áram és/vagy kommunikáció, ami szintén árammal megy csak. Rövid idő alatt százmilliók halnának meg, anélkül, hogy tudnák, hogy mi történt, vagy ha valaki ki is deríteni nagy nehezen, hogy mi történt, nem tudja informálni a világot róla.

De bizonyára célszerűbb vihart generálni, amiben mondjuk meghal 2 ember, kidől pár tucat fa, leszakad néhány tető, komolyabb fennakadások lesznek a vasútnál, de pár hét, és visszaáll minden a régi kerékvágásba, számottevő változás nélkül. De mindehhez kellett annyi energia, amennyit Magyarország egy egész év alatt termelt meg. Akkor most mond azt, hogy akkor ez hatékony felhasználása volt ennek a rendelkezésre álló energiának, és bármiféle cél elérésében értékelhető mértékű haladás volt.

2023. aug. 7. 00:35
 25/32 anonim ***** válasza:
0%

#17 "Bizony a valódi tudomány bizonyított, leellenőrizhető és nem elméletekre meg tévhitekre épült."

Igen, ezt én írtam és van mögötte bőven alap, lásd a #21-es válaszolónak küldött linkjeim, mint pl. a népírtás. Miért vesszük ezt félválról??? Tök nyíltan beszélnek róla a főfők! Mi miért ne beszélhetnénk róla?? Én is tudok 600 mondatos sületlenségeket írni, de nincs érteme. A tudomány továbbra is TÉNYEKRE épül és a tények nem mindig olyan boldogságosak és egyszerűek, mint ami az ember fejében létezik. Mi ezen olyan bonyolult? Talán te szartad a spanyol viaszt? Nem és én sem. Viszont éveket foglalkoztam a témával, háttérkutatások tucatjait csináltam végig, olyan személyekkel, intézményekkel, eseményekkel, amikről valószínűleg nem is hallottatok még. Lehet hülyének beállítani, de tán tekintsétek meg a forrásaimat és aszerint ítéljetek meg!

Tudok mutatni qrvasok mindent, ha már tudomány, akkor nyilván megalapozott! Mi a francért féltek annyira tájékozódni? A médiától kezdve tényleg mindenhonnan az új világrend csöpög, egyszerűen nem értem, miért kell konteónak kezelni. És ne haragudj, de el sem olvasom a válaszod, egy út van és nekem már nincs türelmem ahhoz, hogy kimagyarázásokat olvasgassak.

2023. aug. 7. 01:16
 26/32 anonim ***** válasza:
50%

"Tök nyíltan beszélnek róla a főfők!"😂😂 Nyilvánvaló, hogy az úgynevezett "főfők" majd pont nyilvánosan fogják megosztani mindenkivel az új világrendre irányuló terveiket. Ez bizony összeesküvéselmélet, hangsúlyozom, elmélet, hipotézis. Tehát nem tény, ergo semmi köze a tudományhoz.

"És ne haragudj, de el sem olvasom a válaszod, egy út van és nekem már nincs türelmem ahhoz, hogy kimagyarázásokat olvasgassak."

Te se haragudj, de nem fogom az időmet arra szánni, hogy a privátban küldött videóidat végignézzem, mert annál értékesebb az időm, mintsem konteós okosságokkal tömjem a fejem. Majd ha tudományos publikációkat linkelsz, akkor azokat elolvasom.

2023. aug. 7. 01:36
 27/32 anonim ***** válasza:
0%

#26 Hát, pedig elég nyíltan beszélnek a világ és az ember átalakításáról is, a népírtásról is, mindenről. Meg kéne őket hallgatnod, pont ezért küldtem a linkeket. Jóval többet tettem le eléd, mint egy szaros publikáció, saját magad ellenőrizhetnél minden forrást. Sőt, azt is megmutattam, honnan jönnek a publikációk, hírek stb. És tudod, miután az újságok, a tv (magyar is), a rádió, a parlamentek, kongresszusok, konferenciák, dokumentumfilmek stb mind lehozzák az új világrendes dolgokat, nem az a konteós, aki felfogja, mi ez az egész, hanem az, aki szerint mindenki hazudik körülötte, minden forrás kamu és az új világrend nem létezik.

De nyilván van a társadalomnak egy olyan rétege, akik akkor sem hajlandóak tájékozódni, ha az orruk alá teszik, mit illene tudnia mára, főként, hogy az új világrend 3 éve élesben megy! Nem kötelező ám így élni...

[link]

...tájékozódni is lehet.

2023. aug. 7. 10:47
 28/32 anonim ***** válasza:
Ki, mit, és miért tesz az orrod alá? Még mindig nem sikerült megértened, hogy egyszerű logikával ellentmondasz önmagadnak. Ha létezne is bármiféle ilyen irányú összeesküvés, akkor az átlagember lenne az utolsó, akit tájékoztatnának róla. Semmi olyanról nem fog tájékoztatni sem a média, sem pedig a konteós zártosztályosok, amit nem tudhatsz. Márpedig ezen információk értelmezése és további fejtegetése szubjektív feladat. Ki így, ki úgy. Tudod... egy bolond százat csinál.
2023. aug. 11. 20:07
 29/32 anonim ***** válasza:

#28 Röhögve megtehetik, hogy nyíltan beszéljenek, mivel pont az a céljuk, hogy az emberek tudjanak róla! Felvállalták magukat! Amúgy meg évtizedekre visszamenőleg találsz kongresszusoktól kezdve minden lószart, mivel ez nem most kezdődött. Nem értettem soha, hogy miért hátrál ki valaki a tájékozódás alól... Attól nem fog megszűnni a helyzet és nem leszel okosabb sem. Nézd csak, Harari (Schwab főtanácsadója) is tök lazán beszél például a transzhumanizmusról, vagy éppenséggel arról, hogy ez az utolsó Homo sapiens generáció. Látod, még magyar újság is lehozza.

[link]

Ebben az elcseszett kategóriában meg meg sem lehet szólalni semmiről, bezzeg más kategóriában már azt tippelgetjük, mi lesz a hamarosan érkező, következő mesterséges pandémia. Sok szar jön még, nagyon sok. Ezt megelőzhettük volna, ha nem féltek pár videótól és felfogjátok, mi van. De ez van, talán jobb is így... Azért emlékezz majd vissza, hogy segíteni akartam megértetni veled, mi történik. Minden jót, vigyázz magadra és a családodra! ❤

2023. aug. 11. 21:22
 30/32 anonim ***** válasza:
Mint említettem, mindenkinek a saját dolga a saját módján értelmezni a média által lehozott híreket. A transzhumanizmus pedig egy utópisztikus agymenés, legalábbis a jelenlegi technológiai fejlettséget tekintve valószínűtlen, hogy belátható időn belül megvalósulna. Egy élő ember személyiségét le lehet utánozni AI-al, de attól az még nem rendelkezik az élő ember személyiségével.
2023. aug. 11. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!