Magyarországon most mesterséges viharok vannak?
Olyannyira, hogy nincsenek is viharok, csak képzeled a szelet, a kidőlt fákat és a megáradt folyókat.
És gondolom mondani sem kell, hogy mindez a Gyurcsány-Soros-komcsibérenc migránshordák műve!
Az időjárás változékony. Az időjárást sokminden befolyásolja. Ha az egyenlítő környékéről jön egy nagy légáramlat, akkor melegebb lesz. Ha szibéria felől, akkor pedig hidegebb. stb. A szél mondjuk nem csak jöhet valahonnan messziről, hanem itt is kialakulhat. Ez is változó.
Több száz km/h-ás viharok már 10-20-30-100-1000...évvel ezelőtt is voltak. Az, hogy most erősebb viharok vannak - mint amikre Emlékszünk! -, nem azt jelenti, hogy mesterségesen belenyúltak.
Természetesen, ahol háború van és sok bomba robban, ott sok hő is szabadul fel, és ezért némileg vagy markánsabban megváltozhat az időjárás a háború környezetében. (Nem gondolom, hogy az orosz-ukrán háború mérhető hatással lenne ránk.) Néhány éve nagy hír volt, hogy Ausztráliában hatalmas erdő + mező tüzek vannak. Megnéztem a 100-200 km-re fekvő (legközelebbi) városok hőmérsékletét és visszanéztem a korábbi évek ugyanazon hónapjainak hőmérsékletét és egyáltalán nem volt különbség, sőt talán hűvösebb volt. (Aztán az is lehet, hogy az előző években több erdőtűz volt, ki tudja. Ausztráliában minden évben nagy tüzek vannak. - Bár ezt figyelembe véve - így utólag látom, hogy - nem sok értelme volt, hogy leírtam ezt az erdőtüzes dolgot.)
Inkább a meteorológiába ásd bele magad - mert az a valóságot vizsgálja -, mint mondjuk a HARP rendszer tanulmányozásába.
Számtalan dokumentumfilm van az időjárásról.
#4, a probléma a hatodik szavadnál kezdődik.
Nem, nem tudja. Nem tudja, mert cikinek érezte odafigyelni általános iskolában, cikinek érezte hogy tudjon, hogy tanuljon, hogy értsen.
Ezért most ostobább egy menyétnél, és ilyeneket kérdez - és te hiába jössz tudományos magyarázatokkal, nem érti, nem érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!