Most akkor voltak bent szovjet csapatok, amikor Orbán elmondta beszédét Nagy Imre temetésén vagy nem?
Nagy Imre újratemetése 1989-ben volt, Németh Miklós és Gorbacsov egyezett meg a csapatkivonásról, Orbánnak köze nem volt az egészhez!
Tehát Orbán akkor pofázott, amikor már régen el volt döntve, és meg is kezdődött a kivonulás, és kész volt annak a pontos ütemezése!
Ugye nem gondolod komolyan, hogy a szovjet hadsereg betojt egy kis fika-matyitól?
Ja, hát elég patkány módon hazudoztok itt össze-vissza (a patkányság kiterjed a hazugságok lájkolóira is, természetesen), bár az értelmét nem látom, mert azért még sokan emlékeznek az átélt napokra.
- 1989-ben csökkentés volt, nem a kivonás kezdete, a hidegháború végének megfelelően.
- A kivonásról a megegyezés az 1990. január-márciusi tárgyalások eredményeként született.
- Az újratemetés előtt és alatt mások is megszólaltak, nemcsak Orbán. Cserhalmi György márciusban. Rácz Sándor 56-os egyéniség az újratemetésen. Késő ősszel A Magyar Október Párt és a Magyar Radikális Párt. Ezek is tudták titokban, és és látszat-bátrak voltak? Dehogy. Bizony, akkor még valódi bátorság kellett ehhez, már elfelejtettem a nevét annak a régi pártkatonának, aki november környékén ellen-ellenforradalmat akart szítani (volt a tévében hírműsor róla, láttam-hallottam a vadkanvigyorral elmondott régen elkoptatott szlogeneket), no meg Grósz Károly is igen keményen akart fellépni (netes cikkből: "November 29-én viszont Grósz Károly kijelentette, hogy csak az egypártrendszer keretei között tudja elképzelni a politikai pluralizmust. A Budapest Sportcsarnokban összegyűlt pártaktivisták és munkásőrparancsnokok előtt, a fehérterror feléledésével fenyegetett." Magam emlékszem arra, mikor késő ősszel az akkori, normális Kisgazdapárt normális főtitkára, Prepeliczay István ezzel összhangban úgy nyilatkozott, hogy: mert Magyarországon mindig is megvolt a politizálásnak a, hogy úgy mondjam, fizikai vetülete (lefordítom, az ellenzéket általában felakasztják). Kevés ember volt, aki felvállalta, hogy valamit lép. A szavazás az ugye más, bemész a fülkébe, aztán motoszkálsz a sötétben. Na de párttag lenni egy új pártban, azt az én kollégáim körül senki sem vállalta fel, pedig agitáltam vagy húszat. :D
- Ami meg az utánkiáltást illeti, bátor utánkiáltó az MDF volt, akik 1990 tavaszán, a választások előtt megszórták az országot a továrisi konyec plakáttal, aminek akkor már semmi értelme nem volt, hiszen pont megszületett az államközi egyezmény, hogy az oroszok kivonulnak. Előtte, az újratemetés nyarán, és aztán egészen a választásokig egy büdös szót nem mert az MDF ejteni az oroszokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!