Az MI/AI olyan mértékű kihalási kockázatot jelent az emberiség számára, mint a világjárványok vagy az atomháború. Igazuk lehet?
Puff neki : Tudósok és technológiai vezetők kedden közös nyilatkozatban jelentették ki, hogy a mesterséges intelligencia olyan mértékű kihalási kockázatot jelent az emberiség számára, mint a világjárványok vagy az atomháború. Az aláírók között voltak a ChatGPT vezetői is.
# 7
IDÉZLEK: "Ezzel kb. az USA lakosságának kétharmadát lehetne a legjobb esetben is elpusztítani, ami a robbanások elsődleges hatását illeti, azaz kb. 200-220 millió embert."
Ez nem igaz.
Egyetlen brit Vanguard-osztályú ballisztikus-rakétahordozó atomtengeralattjáró nukleáris fegyverzetének pusztító ereje 960-szorosa a hirosimai atombombáénak.
A briteknek 4 db ilyen tengeralattjárójuk van, ezek együttes nukleáris pusztítóereje 3840-szerese a hirosimai atombombáénak.
A hirosimai atomtámadáskor kb. 70 000 ember halt meg.
Azaz csak a brit nukleáris arzenál 3840 x 70 000 = 268 800 000 ember elpusztítására lenne elegendő.
(Forrás: Conway's all the World Fighting Ships 1947-1995)
IDÉZLEK: "Azt meg mondjad már el nekem, hogy ugyan miért is omlana össze a mezőgazdaság pl. Argentinában, vagy Brazíliában, vagy afrikai országokban, ha ott nem robbant fel egyetlen nukleáris fegyver sem?"
A brazil és az argentin mezőgazdaság 1929 után is elég gyorsan, méghozzá kártyavárként omlott össze, csak azért mert New York-ban bedőlt a tőzsde és kitört a nagy gazdasági világválság.
Egy nukleáris 3. világháború esetén a brazil és az argentin mezőgazdaság már csak a nemzetközi kereskedelmi és ellátási láncok megszakadása miatt fejre állna, ahogy fejre állt, összeomlott és becsődölt az 1929-es nagy gazdasági világválság alatt.
Hoppá.
Eddig kellettek a prolik, hogy melózzanak, amíg a politkusok, sztárok, milliárdosok kokóznak, pedofilkodnak, orgizának, dőzsölnek.
Amint az A.I. képes lesz olyan rendszereket kidolgozni, amikben az automatizált gépek helyettesítik a prolik munkáját. Tehát nem kell már proli, aki összeszerel, se aki megtervezi, se a gyárakban, se a mezőgazdaságban, se az eü.-ben stb. , hanem elegek lesznek a gépek, a gépeket vezérlő A.I. és nagyon kevés ember, aki az A.I.-t "felügyeli", célját meghatározza. Ettől még nem is biztos, h lesz "személyisége", saját célja az A.I.-nak, hanem annyira fejlett lesz, hogy instrukciókat adva neki komplex rendszereket pl. olyan üzemet megtervez, ami automatikusan működik és robotokat gyárt, amik további üzemeket építenek fel, ami további robotokat gyárt.
Amikor ez eljön, akkor a milliárdosok és politikusok egy része elindít egy tömegpusztítási folyamatot, akár egy az A.I.-val létrehozott vírust, amire ők már előre immunissá tették magukat és egy szűkebb szolga réteget.
Ez pár éven belül...
Gyerekek én ez miatt egy ideje csak 3 dolgot csinálok:
családommal, barátokkal vagyok
erdőt járom, szivarozok gammelek,
lazulok, meditálok, relaxálok
Annyi passzívam van, h húzom így egy ideig.
Ezt csináltam igaz egész életembe, de rá akartam hagyni, 30 évesen le is diplomáztam. De most már nem kezdek bele.
Kis kreatív projekteket persze csinálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!