Bagdy Emőke Laposföld-díja minősíti-e a pszichológiát is?
Leginkább a díjat odaítélőket minősíti.
Mint mindenki, így Bagdy Emőke is mondhat hülyeséget, vallhat túlhaladott nézeteket, mondhat ideológia által fűtött dolgokat, beállhat politikai célok szolgálatába, visszaélhet a szakmai tekintélyével
de ez ellen egy lelkes laikusok facebook-szavazása alapján odaítélt díj nem sokat nyom a latba.
Emőke csak ellene ment posztmodern szexuális műbalhénak. Gondolom úgy gondolja, hogy úgy van rendjén, ha férfi testben férfi psziche fejlődik, női testben meg női psziche.
Azokat a kreténeket minősíti, akik megerőszakolják a tudományt.
Bagdy ettől az idétlenkedéstől még jól alszik. Nem őt minősíti.
Tipikus lejárató kampányka egy 81 éves néni ellen. Déjà vu, más kontextusban is szokása egyeseknek alkalmazni.
Micsoda félelem és frusztráltság övezheti azokat, akik képesek görcsösen beleállni olyan emberbe, akinek a véleménye valamilyen mondvacsinált ürüggyel számukra nem tetszik.
Az ilyen degradáló díjaknál már csak az a reklámos szöveg szokott hiányozni, hogy „az év NEM reprezentatív versenye alapján”. 🤡
Emlékszem, amikor konzervatív oldalról támadták Bagdy Emőkét, mert azt merészelte mondani, hogy meditálni egészséges és jó. Ez a kritikusai szemében sátánizmus volt.
El tudom képzelni, hogy Bagdy kvantummechanikai utalásai alkalmával kicsit elfogult volt (nem a fideszm, hanem) a kereszténység javára. Ez esetben nem teljesen volt tudós. Ennek súlyát én nem érzem arányban azzal a munkával, amit viszont elvégzett, ahány emberen a könyveivel, előadásaival, terápiáival segített.
Aránytalan és méltatlan a szkeptikusok részéről ez a gesztus.
Több okból is. Pl. azért mert a tudomány függetlensége sok esetben csorbul az ember vágyképeivel, gyarlóságaival és nem csak a vallás hat így. Hanem pl. az üzleti élet, vagy épp valamilyen egyéb ideológia által. Így hát ha a szkeptikusok felkészültek és objektívek lennének, akkor megvizsgálnák, hogy mely tudományterületeket milyen ideológiák torzítanak, és ebből mi a legkárosabb, s azt tennék szóvá. E nélkül ez így elég pitiáner.
Illetve általában az ateisták túlságosan bele vannak ragadva a vallás bírálatába. Régen én is így tettem. Mára úgy látom, hogy a fogyasztás eszménye sokkal nagyobb veszély forrás és ugyanannyira megalapozatlan, mint a vallás. Csak épp e mellett önzőségre is nevel. Nagy téma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!