Csak az én gondolkodásom működik úgy mintha saját magamnak mondanám el a gondolatomat?
Lényegében egy adott gondolatot illetően a saját hangom mondja a fejemben a dolgokat, mintha egy könyvből olvasna nekem.
Ez nem normális, vagy mindenki így gondolkodik?
Vannak olyanok akiknek nincs egyáltalán ilyen, de igen, sokan rendelkeznek ezzel a "belső hanggal".
Itt egy érdekes cikk (angol): [link]
*van egy ilyen elmélet/hipotézis
7
De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy szó szerint beszél a hang a fejedben, az már klinikai eset lenne. Meg amikor álmodsz, akkor is mindenfélét legyárt az agyad. 5 perc álomodás több órás történésnek tűnik.
Amennyire tudom alaphelyzetben az embereknek van ilyen belső hangjuk, amivel kimondják, értelmezik, rendszerezik a gondolataikat. Nem néztem utánna, de biztos vizsgálták már, hogy mi is ez. De nyilván nem csak igy lehet gondolkodni, nekem is van olyan, hogy a gondolatok csak átsuhannak, de nem mondom ki, csak valahogy a háttérban érzékelem hogy volt.
Ha az ember olvas, akkor is kimondja magában, az olvasott szöveget, de van olyan olvasás is, amikor csak ránéz az ember, és olvasás nélkül látja a szöveget kb 2-3 sort.
Azt még megfigyeltem, hogy ennek a hangnak nincs hangereje, nem tudok hangosabban vagy halkabban beszélni.
Megkérdem a chatgpt-t neki milyen a belső hangja. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!